Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
“Дружній сімейці” – 55 років
  • 20 листопада 2018

Дошкільний навчальний заклад (ясла - садок) комбінованого типу № 145 «Дружна сімейка» Запорізької міської ради розпочав свою роботу в листопаді 1963року в Орджонікідзевському районі. З 2008 року колектив очолює завідувач Шелемаха Алла Анатоліївна.

У закладі, який розраховано на 12 вікових груп, функціонує 11 груп: 9 груп загального типу (170 вихованців), 2 групи санаторного типу (35 вихованців).

Заклад відвідують 205 дітлахів. В дошкільному навчальному закладі працює професійна, конкурентоспроможна команда однодумців. Це 53 співробітника. Освітню діяльність здійснюють 24 досвідчених педагога в тісній співпраці з обслуговуючим персоналом.

З 2016 року заклад повністю задовольняє потребу батьків у отриманні дітьми дошкільної освіти. Черга на влаштування до закладу відсутня.

У дошкільному навчальному закладі створено свій стиль виховання і традиції, які постійно трансформуються і оновлюються в світлі сучасних підходів до організації діяльності закладу освіти. Власні творчі здобутки колектив демонструє у заходах Всеукраїнського, обласного, міського, районного рівнів.

В ДНЗ створені та використовуються парціальна програма з лікувальної фізкультури «Сила Духу» для вихованців навчальних закладів, інтернатного, компенсуючого, санаторного типів ( затверджена наказом департамента освіти і науки ЗОДА), Інтерактивний методичний електронний посібник для педагогічних працівників ДНЗ «Модель сенсомоторного тренування дошкільників як складова технології «Школа розумного руху».

Колектив є переможцем Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання в навчальних закладах системи освіти України.

У 2017 році брали участь у VIII Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти 2017», представивши Інтерактивний методичний посібник. За результатами роботи виставки отримали Золоту медаль.

Вихованці ДНЗ № 145 беруть активну участь у районних, міських та обласних конкурсах: переможці обласного конкурсу «Перлинки Запорізького краю», міського фізкультурно-спортивного заходу «Козацькі розваги».

Педагоги закладу приймали активну участь в Міжнародному педагогічному саміті /Запоріжжя-2017/ «Дошкільна освіта: соціальний простір в умовах світової глобалізації». На базі закладу проходила локація «Безпека дитини».

Колектив закладу – це згуртована профспілкова організація.

Відзначивши свої 55, “Дружна сімейка” впевнено крокує у майбутнє.