Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Урочистості до Міжнародного дня студентів
  • 19 листопада 2018

Яке найпопулярніше свято серед студентської молоді? Звичайно День студента, що припадає на 17 листопада і святкується майже в усіх країнах світу.

Напередодні Міжнародного дня студента традиційно підбиваються підсумки обласного конкурсу «Студент року», який був започаткований 16 років тому і став однією з найбільш помітних подій у студентському середовищі.

16 листопада в обласному Центрі молоді відбулося урочисте нагородження кращих студентів вишів області. Як повідомили організатори конкурсу - Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, цього року на обласний конкурс «Студент року» було подано 60 пропозицій від ВНЗ III-IV рівня акредитації та 8 пропозицій від ВНЗ I - II рівня акредитації на участь у 10 номінаціях.

Зі святом студентський актив вітали перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян, голова обласної ради Григорій Самардак, голова Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Надія Гринь.

Переможців у номінації «Студентська сім’я року» оголосив керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимир Подорожко, який вийшов на сцену разом зі своєю дружиною та маленьким синочком. Вони вручили премію Георгію та Валерії Подлужним, студентам 6-го курсу ЗДМУ й побажали молодятам поважати одне одного й підтримувати за будь- яких обставин.

Номінантів також оголосили ректор Запорізького національного університету, Народний депутат України Микола Фролов, директор Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Озерова, начальник управління молоді, фізичної культури та спорту Наталія Власова.

Голова обласної організації Профспілки Надія Гринь вручила Почесні грамоти обкому Профспілки та профспілкові виплати номінантам – переможцям обласного конкурсу – членам галузевої Профспілки:

  • «Студент – суспільний діяч року» - Микола Оверченко, студент 3 курсу гуманітарно-економічного факультету БДПУ; Олена Багунц, студентка 5 курсу факультету інформатики, математики та економіки МДПУ;
  • «Студент – учений року» - Сергій Леощенко, студент 6 курсу факультету комп’ютерних наук та технології ЗНТУ;
  • «Студент – спортсмен року» - Ігор Панайотов, студент ОКР, магістр природничо-географічного факультету МДПУ;
  • «Студент – патріот року» - Анастасія Шелуденко, студентка 3 курсу факультету будівництва та цивільної інженерії ЗДІА;
  • «Студент – волонтер року» - Тетяна Погоскіна, студентка 3 курсу факультету СПП ЗНУ;
  • «Студент - староста року» - Олександр Лук’яненко, студент 5 курсу інженерно-фізичного факультету ЗНТУ;
  • «Кращий студент року вищого навчального закладу І-ІІ рівнів акредитації» - Тетяна Карленко (Запорізький електротехнічний коледж ЗНТУ).

На адресу студентів цього дня пролунало багато приємних слів та побажань, одне з них – реалізувати свої таланти на рідній запорізькій землі.

Прикрасою урочистого свята стали виступи молодих творчих колективів та юних артистів Запорізької області.

Як вже повідомлялося раніше, за рішенням президії комітету ЗОО ППОНУ (30.10.2018) визначено, нагороджено Почесною грамотою обкому Профспілки та профспілковою виплатою переможців ІІ обласного конкурсу на кращого студентського профспілкового лідера.

З нагоди святкування Міжнародного Дня студентів в стінах Мелітопольського ДПУ відбувся святковий концерт.

До присутніх з щирими привітаннями звернулися ректор університету Анатолій Солоненко, заступник міського голови Іван Федоров, начальник управління молоді та спорту Мелітопольської міської ради Андрій Жорняк, голова Первинної профспілкової організації університету Тетяна Дюжикова.

Під час концерту відбулося нагородження кращих студентів грамотами та грошовими заохоченнями.

Драйвовість свята забезпечили запрошені найяскравіші зірки, ансамбль сучасного танцю «Гилея-dance», інструментальний бєнд «Swiim». Також доповнили атмосферу свята спортивні студентки природничо-географічного факультету, джаз-квартет «Саунд-версія», дует «Mikhey indo Mlano», команда КВК МДПУ, ансамбль «Цвіт папороті» і студенти університету Наталя Балабатько, Катерина Дуднік, Світлана Селіванова та Ольга Новікова.

День студента-2018 в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького – чудове свято, як для першокурсників, так і для старших курсів, і просто для тих, хто колись був студентом. Адже минулих студентів не буває!

Прес-служба
обласної організації
Профспілки