Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Шляхи реалізації вимог нового Закону України “Про освіту” в позашкіллі
Шляхи реалізації вимог нового Закону України “Про освіту” в позашкіллі
  • 16 листопада 2018

Це тема семінару, який проводив Запорізький обласний Центр науково-технічної творчості учнівської молоді “Грані” Запорізької обласної ради.

Такі семінари проводять щорічно для керівників позашкільної освіти, їх заступників та методистів. Відкрив семінар директор цього центру Сергій Миколайович Богданов.

Про важливість, актуальність позашкільної освіти та її нагальні питання розвитку в Запорізькій області розповіла Чурикова Лариса Василівна – головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації.

Надія Іванівна Гринь – голова Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України зупинилася на питаннях соціального захисту спілчан і особливо педпрацівників позашкільної освіти, серед яких найактуальнішими є боротьба за фінансування освіти та підвищення заробітної плати освітянам позашкільної, дошкільної освіти і науковцям. Зачитала листи-відповіді Міністерства освіти і науки та ЦК Профспілки. Листом ЦК Профспілки від 14.11.2018 №02-8/637 повідомлено, що в області є залишки невикористаної на 1.10.2018 субвенції. В спільному листі Міністерства освіти і науки України та ЦК Профспілки, який підписали Т.К. Хобзей та Г.Ф. Труханов 06.11.2018 №1/9-675 і відповідно 02-5/630 рекомендовано керівникам приймати рішення про встановлення педагогічним та науково-педагогічним працівникам надбавки в розмірі 10 і вище відсотків.

Листи направлені в кожну організацію Профспілки з метою активізації роботи щодо підвищення заробітної плати педпрацівникам дошкільних, позашкільних закладів та науково-педагогічним працівникам.

Далі учасники семінару працювали за насиченою програмою, яка передбачала роботу в секціях, майстеркласи, обмін досвідом.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки