Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Школі №41 м. Запоріжжя – 60
  • 26 жовтня 2018

Нехай ця осінь золота
Вам подарує вік щасливий.
Щоб не згасали: доброта,
Здоров’я, радощі і сила!

В 1958 році було вирішено на квітучій вулиці Миру побудувати нову велику школу. 17 жовтня 1958 року нова школа №41 відкрила свої двері 1481 учню.

Пролунав дзвоник та почалося велике життя нової школи. В ній було 19 класних кімнат, 4 спеціальних кабінети, майстерні, бібліотека та велика їдальня. Але головним багатством школи був новостворений педагогічний колектив на чолі з першим директором Сидоренком Іваном Міновичем.

Це був великий крок вперед. За роки під керівництвом працьовитих та талановитих директорів Комара Якова Яковича, Ткаченка Миколи Сергійовича, Щербаченка Івана Радіоновича в школі пропрацювало 62 вчителя у дві зміни. Багато сил та енергії віддали вони школі.

Понад 27 років школою керувала енергійна та талановита людина Поліщук Валентин Данилович, який був професіоналом, педагогом за покликанням, людиною, яка віддала школі життя, плекаючи покоління за поколінням.

Далі естафету школи підхопили молоді та творчі директори Доновський Сергій Миколайович та Ходикін Микола Іванович.

За всі часи головною ознакою школи №41 є дуже талановитий та креативний колектив педагогів, який надихає не одне покоління учнів.

З 2015 року керує школою креативна, енергійна, завзята директорка – Бобруль Тетяна Олексіївна. З тих часів у школі відбулися певні зміни: до шкільної родини приєднався Міжшкільний навчально-виробничий комбінат, змінилася структура закладу, школа впевнено крокує в умовах Нової української школи. Зараз в комплексі працюють 43 вчителя і 25 працівників.

Час не стоїть на місці: змінюється світ, люди, суспільство. Школа змінюється разом з ними.

Разом з адміністрацією значний вклад у розвиток школи вносить первинна профспілкова організація.

Голова
Вознсенівської РОП
Т.О. Шиманиця