Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
48 засідання президії обкому Профспілки
  • 17 лютого 2015

Традиційне лютневе засідання президії обкому Профспілки відбулося 17 лютого. На 48 засіданні розглянуто 13 питань порядка денного.

З перших двох питань з інформацією виступав заступник голови ЗОО ППОНУ Ю.І. Юдін. Він проаналізував хід звітно – виборної кампанії в ЗОО ППОНУ, ознайомив присутніх з результатами звітів і виборів в первинних профспілкових організаціях області.

Полеміку викликало питання організаційного зміцнення та динаміки членства у Профспілці. Основними тезами полеміки стали форми та методи соціально – економічного захисту, відстоювання трудових прав членів Профспілки, які б стали надійним мотиваційним фактором.

Головний бухгалтер обласної організації О.Я. Піскун доповіла президії про виконання бюджету ЗОО ППОНУ в 2014 році, проінформувала про організаційні засади бухгалтерського обліку та облікову політику організації. Голова ревізійної комісії О.І. Гришко ознайомив присутніх з актом ревізії фінансово – господарської діяльності обласної організації Профспілки.

Про результати обласного етапу Всеукраїнського огляду – конкурсу з охорони праці доповів головний спеціаліст ЗОО ППОНУ Баламут І.В. За результатами вивчення матеріалів, наданих на конкурс, кращими конкурсна комісія визнала матеріали Комунального закладу “Новомиколаївська спеціальна ЗОШ – інтернат “Пролісок” Запорізької обласної ради та ДНЗ – Центр розвитку дитини “Надія” Шевченківського району м. Запоріжжя. Президія вирішила нагородити ці заклади Почесними грамотами комітету Запорізької обласної організації Профспілки та призначити їм профспілкові виплати.

Для вивчення питання на президію про роботу щодо організаційного зміцнення, інформаційного забезпечення та вдосконалення форм і методів внутріспілкової діяльності заступник голови і головний спеціаліст виїзджали до Якимівської районної організації Профспілки. З цією метою було проведено зустрічі з начальником відділу освіти Якимівської РДА І.В. Дудкіним, керівниками закладів освіти, співбесіди з профспілковим активом, проаналізовано профспілкову документацію. Разом з головою Якимівської РО Профспілки Г.Ф. Климовою працівники обкому відвідали ППО ДНЗ “Росинка”, “Ластівка”, ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів.

На засіданні президії з цього питання доповідав Ю.І. Юдін, який відзначив стабільність і послідовність в роботі ради, голови районної організації, профспілкового активу. За рішенням президії роботу Якимівської РО Профспілки з цих напрямків статутної діяльності було визнано задовільною.

На виконання обласної програми комп’ютеризації РО, МО Профспілки, ППО ВНЗ було прийняте рішення по фінансуванню оновлення комп’ютерної техніки у Мелітопольській МОП, Орджонікідзевській, Комунарській, Ленінській, Шевченківській РОП м. Запоріжжя, ППО студентів, аспірантів, докторантів ЗНТУ.

Президія за клопотаннями виборних профспілкових органів прийняла рішення про нагородження профспілкових активістів, соціальних партнерів Почесними грамотами комітету ЗОО ППОНУ, клопотання перед ЦК Профспілки та Запорізькою облпрофрадою про нагородження їх Почесними грамотами.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки