Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Звітно-виборна кампанія в освітянській Профспілці Енергодара
Звітно-виборна кампанія в освітянській Профспілці Енергодара
  • 12 лютого 2015

Звітно-виборна конференція Енергодарської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, яка відбулася 11 лютого 2015 року в Навчально-виховному комплексі №1 Енергодарської міської ради стала завершальним акордом профспілкової звітно-виборної кампанії.

Восени пройшли звітно-виборні збори в усіх 27 первинних профспілкових організаціях міста. Роботу усіх ППО за період 2009 – 2014 років визнано задовільною. 8 голів ППО обрано вперше. Із них 24 (89%) жінки. Обрано 149 членів профспілкових комітетів закладів освіти, 81 член ревізійних комісій.

Первинки закладів та установ освіти на ній були представлені 78 делегатами. В конференції взяли участь Юдін Ю.І. – заступник голови обласної організації Профспілки, Плахотна Т.О. – начальник управління освіти Енергодарської міської ради, керівники закладів освіти, ветерани педагогічної праці та профспілкового руху міста.

Гімни України та Федерації профспілок України, якими відкрився захід, привнесли бадьорий діловий настрій. Після обрання робочих органів конференції, інформації мандатної комісії зі звітною доповіддю про підсумки діяльності Енергодарської міської організації галузевої Профспілки та її виборних органів за період з лютого 2010 року по лютий 2015 року виступив її голова Чорний М.Д., який проінформував присутніх про роботу за статутними напрямками діяльності, проаналізував стан динаміки членства працюючих у міській організації Профспілки, розповів про роботу щодо захисту трудових, соціально – економічних прав та інтересів працівників, її результативність.

Заслухавши доповідь голови ревізійної комісії МО Профспілки, делегати обговорили обидві доповіді і дали задовільну оцінку роботи міської організації та її виборних органів за звітній період.

З вдячністю за допомогу та уважне ставлення виступили ветерани праці.

Т.О. Плахотна – керівник міського управління освіти відзначила високий рівень ефективного соціального партнерства управління освіти, керівників закладів та установ з галузевою Профспілкою, особливо у відстоюванні трудових і економічних інтересів працівників під час планування , обговорення та затвердження бюджету міста. Вона констатувала, що завдяки спільним зусиллям, активній співпраці з депутатами міської ради, вдалося відстояти 20% надбавку педпрацівникам, 50% надбавку бібліотекарям, виплату 0,3% ФОП на культурно-, спортивно-масову, оздоровчу роботу, виплату допомоги на оздоровлення обслуговуючому персоналу, виплати 50% щорічної винагороди, індексації доходів.

Це, безперечно, найкращий освітянський бюджет області і він не впав як манна небесна. Це результат системної, кропіткої, спільної роботи депутатів – освітян, управління освіти, галузевої Профспілки у лобіюванні інтересів працівників.

Делегати обрали раду, ревізійну комісію, голову, заступника голови міської організації, делегатів на обласну звітно-виборну конференцію.

Головою Енергодарської міської організації Профспілки на новий термін обрано М.Д. Чорного.

Конференція завершила звітно-виборну кампанію в ППО закладів та установ освіти м. Енергодара.

Добившись належного фінансування, згуртована і організована більш ніж двохтисячна профспілкова громада м. Енергодара готова до подальшої роботи по удосконаленню статутної діяльності, покращенню умов праці та її належної оцінки, підвищенню фінансування і оплати праці.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки