Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Успішність освітянської реформи залежить від кожного
Успішність освітянської реформи залежить від кожного
  • 20 вересня 2018

Під таким гаслом 12 вересня пройшов семінар голів первинок навчальних закладів Пологівського району на базі ЗОШ №4 І-ІІІ ступенів.

Він був націлений на відверту розмову про роль Профспілки по захисту прав і інтересів членів Профспілки в ході реалізації нового Закону України “Про освіту”, програми “Нова українська школа”.

Велика дискусія велася щодо оплати комунальних послуг сільського вчителя (постанова Кабінету Міністрів України від 22.08.2018).

У ході семінару підведені підсумки і визначені переможці літнього оздоровлення членів Профспілки та їх дітей. В роботі заходу прийняв участь та виступив міський голова Коноваленко Юрій Анатолійович, який відповів на цілу низку злободенних питань.

На запитання- «Чи буде підвищена заробітна плата педагогічним працівникам дошкільних закладів?», запевнив, що кошти є і, навіть, при відсутності відповідного урядового рішення, підвищення здійснюватиметься шляхом виплати премій.

Якість реалізації засад нової української школи залежить, перш за все, від вчителів, а їх ефективна праця повинна бути вмотивована достойною оплатою.

Учасники семінару висловили своє занепокоєння діями керівників Федерації профспілок України щодо необхідності рішучих наступальних дій у захисті інтересів спілчан.

Голова
Пологівської районної
організації Профспілки
З.А.Мовчан