Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Обмін досвідом між Запорізькою та Рівненською обласними організаціями
Обмін досвідом між Запорізькою та Рівненською обласними організаціями
  • 25 червня 2018

18 червня відбулися засідання президії та VII пленуму комітету Запорізької обласної організації Профспілки, де було розглянуто питання про підсумки виконання обласної галузевої угоди на 2017-2020 роки, підсумки профспілкового навчання в 2017-2018 н.р.; стан реалізації Програми дій ЗОО ППОНУ на 2016-2020 роки з питань внутрішньоспілкової діяльності, організаційного та фінансового зміцнення, інформаційного забезпечення в ППО Запорізького педагогічного коледжу, Запорізького електротехнічного коледжу; стан соціального партнерства, дотримання трудових та соціально-економічних прав працівників у закладах освіти ОТГ Пологівського і Токмацького районів та інші. З усіх питань порядку денного прийняті виважені рішення.

Цього ж дня делегація голів районних, міських організацій Профспілки, ППО ВНЗ, штатних працівників виконавчого апарату обкому Профспілки на чолі з головою обласної організації Профспілки Н.І. Гринь відправилася у Рівненську область на виїзний семінар з обміну досвідом роботи освітянських профспілкових первинок в умовах децентралізації та утворення територіальних громад.

19 червня у конференц-залі санаторію “Червона калина” відбулось пленарне засідання семінару, на якому голова обласної організації Гринь Н.І., її заступник Юдін Ю.І., юрисконсульт Петрашина Л.Г. зупинились на особливостях роботи районних, міських, первинних організацій Профспілки в умовах утворення і функціонування ОТГ. Актуальні питання фінансової діяльності профспілкових організацій висвітлила головний бухгалтер Піскун О.Я., питання охорони праці та ролі колективного договору і змін у законодавстві з ОП – головний спеціаліст Баламут І.В.

20 червня делегація профспілкового активу Запорізької області зустрілася з головою Федерації профспілок Рівненської області Шершуном М.Х., познайомилася з роботою ФПРО з об’єднаними територіальними громадами. Про досвід цієї роботи Рівненської обласної галузевої організації Профспілки розповіли голова обласної організації Кравець Ю.І., його заступниця Ковальчук М.Ю. Більш детальний обмін досвідом з цього приводу відбувся 21 червня під час поїздки профактиву до смт. Млинів і зустрічі з керівниками та спеціалістами Млинівської ОТГ.

Під час перебування у Рівненській області запорізька делегація мала добру нагоду побувати в Національному університеті “Острозька академія” – легенді вищої освіти України; Острозькому краєзнавчому музеї; заповіднику “Культурно-археологічний центр “Пересопниця”; музеї ПП “Бурштин України”.

Знайомство з багатим культурним, історичним, профспілковим, освітянським досвідом Рівненщини збагатило досвід і кругозір профспілчан Запорізького краю. Теплий прийом, змістовні зустрічі, краса Рівненського Полісся назавжди залишаться у пам’яті учасників семінару.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки