Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Вчительська династія Сбитних
  • 30 січня 2015

Сбитна Антоніна Тимофіївна народилася 28 вересня 1939 року в с. Старобогданівка Михайлівського району Запорізької області.

Батько, Пузанов Тимофій Тимофійович, працював в колгоспі, загинув у Великій Вітчизняній війні в 1942 році, мати, Ольга Тихонівна, працювала в колгоспі «Авангард» Мелітопольського району Запорізької області (с. Новобогданівка) ланковою, обиралася п’ять разів депутатом сільської ради, нагороджена почесними грамотами, має 6 медалей, почесна колгоспниця с. Новобогданівка.

Антоніна Тимофіївна закінчила Новобогданівську семирічку у 1953 році. З 1953 по 1956 рр. навчалася в середній школі № 71 станції Федорівка (нині Новобогданівська ЗОШ І – ІІІ ст.).

Після закінчення школи вступила до Запорізького державного педагогічного інституту на фізико – математичний факультет за спеціальністю «математика», і закінчила його у 1961 році. Одразу після закінчення навчання разом з групою випускників (10 чоловік, із них 7 математиків) поїхала працювати в Казахстан (Кустанайську область, Кустанайський район, с. Надеждинка), де 3 роки викладала в Надеждинській середній школі. В 1970 році була нагороджена медаллю «За трудову доблесть».

В 1971 році з сім'єю переїхала до с. Відродження Мелітопольського району, де працювала в ЗОШ І – ІІІ ст. з 1971 по 2010 роки. Під час роботи приймала активну участь в громадській роботі: лектор – пропагандист, член співочої групи, активіст волонтерського руху. Вела активну позакласну роботу.

Антоніна Тимофіївна є переможцем трудових змагань 1973 р. Нагороджена медаллю «Ветеран праці»; дипломом ІІ ступеня як учасник педагогічної виставки 1981 року з пропаганди передового досвіду; грамотами обласного управління освіти, Міністерства освіти УРСР, Мелітопольської РДА.

Діти:

Дудка (Сбитна) Неля Леонідівна, 1963 року народження, проживає в с. Новомиколаївка Токмацького району. Працювала в дитсадку вихователем, а зараз в підготовчій групі місцевої школи.

Має двох дітей:

Зібарова (Дудка) Оксана Олександрівна, 1983 року народження. Після закінчення Дніпропетровського інституту залізничного транспорту працює викладачем в м. Сімферополі в коледжі залізничного транспорту.

Дудка Максим Олександрович, 1988 року народження. Після закінчення Дніпропетровського інституту залізничного транспорту працював помічником чергового по вокзалу м. Дніпропетровська. З кінця березня 2014 року і по цей час захищає кордони України.

Журавель (Сбитна) Ірина Леонідівна, 1972 року народження. Після закінчення з золотою медаллю Новобогданівської середньої школи вступила до Дніпропетровського інституту залізничного транспорту, який закінчила з червоним дипломом і працює старшим викладачем, вчиться в аспірантурі, готується до захисту кандидатської дисертації.

Усе життя Сбитної Антоніни Тимофіївни – це славний трудовий шлях піонер – вожатої, вчителя, завуча, директора, людини важкої та цікавої професії.

Прес-служба
Мелітопольської РО
Профспілки