Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Руки геть від профспілкової власності!
  • 13 квітня 2018

12 квітня, у Полтаві представники профспілкових організацій 15-ти обласних центрів України солідарно виступили проти свавілля влади, яка своїм незаконним рішенням намагається відібрати у профспілок Полтавщини їхній будинок та передати його органам прокуратури.

В акції протесту біля стін прокуратури Полтавської області взяли участь більше 2-х тис. профспілкових активістів та представників громадськості. Вони рішуче засудили протиправні дії органу, який мав би стояти на сторожі законних прав та інтересів членів профспілок.

Після мітингу, на якому виступили голова Полтавської обласної ради профспілок Леонід Вернигора, голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, інші представники територіальних профоб’єднань та галузевих профспілок: працівників ЖКГ, освіти і науки, "Машприлад", колона протестувальників направилась до обласного Господарського суду, де було розгорнуто пікет.

Профспілкові вимоги та Заяву передано керівництву органів місцевої влади та самоврядування: голові Полтавської ОДА Головку В.А., прокурору Полтавської області Кармазіну М.А., голові господарського суду Полтавської області Ціленку В.А.

ЗАЯВА
профспілок Полтавщини щодо порушення майнових прав профспілок

Учасники акції протесту профспілок Полтавщини «Проти свавілля органів державної влади» обурені наступом на майнові права профспілок, що триває у Полтавській області. Позбавлення профспілок майна, яке необхідне для здійснення їх статутної діяльності, є грубим втручанням державних органів в роботу профспілок і порушенням Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

До голови облдержадміністрації , як соціального партнера змушені вкотре звернутися , через триваючий майновий конфлікт з приводу передачі навчально-методичного центру профспілок в м. Полтаві (вул. Ляхова,1) в оперативне управління Генеральній прокуратурі України. На жаль, ми не отримали Вашої підтримки на численні наші звернення і змушені вийти на акцію протесту проти свавілля владних структур. Рейдерство Кабінету міністрів, Генеральної прокуратури та судів примушує нас, представників профспілок Полтавщини і низки солідарних з нами сусідів - територіальних профспілкових організацій України – учасників акції протесту, до припинення соціального діалогу сторін-партнерів. Повністю усвідомлюємо небажаність негативних наслідків протистояння в умовах триваючої російської агресії і вимагаємо від Вас, відповідної реакції.

Пане прокуроре у Полтавській області, вчергове радимо Вам відмовитися від чужого майна і довести на ділі, що верховенство права, справедливість і повага до Закону залишаються нормою життя в нашій області. Відмова Вашого відомства від посягань на майнові права профспілок була б дійсно державницьким рішенням і посприяла б збереженню атмосфери спокою та злагоди в регіоні , зростанню авторитету прокуратури і судової системи.

Пани очільники Полтавщини, ваше відсторонене споглядання за незаконним і нахабним переділом чужого майна структурами, котрі покликані стояти на сторожі прав і свобод громадян, примушує визнати наш з вами діалог порожньою формальністю.

Вимагаємо долучитися до розв’язання проблеми і стати справжнім партнером профспілкам у забезпеченні необхідних соціальних умов для розвитку краю.

Ні – рейдерам у прокурорських погонах!
Ні – прокурорсько-судовій змові!
Ні – порушенню Конституції!
Ні – наступу на права профспілок!

Прийнято одноголосно учасниками акції протесту профспілок «Проти свавілля органів державної влади» у м. Полтаві 12 квітня 2018 року.

У солідарній акції профспілок у Полтаві взяла участь делегація Запорізької обласної ради профспілок у складі 35 чоловік на чолі з головою Сластьоном В.М. У складі делегації було 5 представників Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України: головний спеціаліст обкому Профспілки Баламут І.В., юрисконсульт Петрашина Л.Г., голова Заводської у м. Запоріжжі РО Профспілки Гришко О.І., 2 вихователі ДНЗ Дніпровського району – члени Профспілки.

Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України виражає свою солідарність з профспілками Полтавщини у їх боротьбі з прокурорсько-суддівським свавіллям, злочинною бездіяльністю влади, державним рейдерством.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки