Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Семінар для профактиву закладів освіти ОТГ
  • 28 березня 2018

Зміни у процесі функціонування закладів освіти, їх первинних профспілкових організацій у зв’язку з утворенням територіальних громад обговорили учасники обласного семінару голів районних, первинних профспілкових організацій, які працюють в умовах адміністративної реформи. Семінар відбувся 27 березня в Будинку профспілок у м.Запоріжжі.

До початку реформи в області функціонували 299 базових місцевих рад. За результатами трьох років реформування їх залишилося 187. На сьогодні створено 43 ОТГ, які об’єднують 155 місцевих рад (51%). В них створено 13 опорних закладів освіти з 18 філіями.

У семінарі взяли участь 65 профспілкових активістів із різних районів області.

Програма семінару передбачала розгляд широкого спектру питань з цього напрямку діяльності.

Відкрила семінар і проінформувала учасників заходу про діяльність та роль галузевої Профспілки в умовах територіально - адміністративної реформи голова обласної організації Н.І. Гринь. Про внутріспілкову роботу виборних органів організаційних ланок Профспілки в умовах адміністративної децентралізації розповів заступник голови Ю.І. Юдін. З питанням про правове регулювання трудових, соціально - економічних, колективно - договірних відносин в закладах освіти територіальних громад виступила юрисконсульт Петрашина Л.Г.

В ході навчання широко застосовувався формат “питання - відповідь”.

Учасники семінару мали принагодну можливість обмінятися досвідом роботи, вирішення проблемних питань.

Працівниками штатного апарату обкому Профспілки та його постійною комісією з питань статутної внутрішньоспілкової діяльності підготовлено актуальний роздатковий матеріал, який стане їм у нагоді в подальшій роботі.

Семінар за темою “Особливості діяльності районних, первинних профспілкових організацій в умовах адміністративно - територіальної реформи” є черговим кроком у вирішенні питань роботи галузевої Профспілки в нових умовах.

Прес - служба
обласної організації
Профспілки