Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Серце – людям
  • 27 березня 2018

«Життя прожити – не поле перейти» - так говорить народна мудрість. Але й поле перейти буває зовсім непросто.

Одне поле – колоситься багатим врожаєм, інше – покрите густими високими травами, а ось поле, на якому виблискують на сонці різнокольорові запашні квіти, а поруч – поле чорне, розоране, з великими глибами. Кожне поле – це людська доля. Якою вона буде залежить від Бога і самої людини.

Ось вже 70 років по довгій життєвій ниві крокує Шинкарюк Ганна Миколаївна. Дитинство її пройшло на Полтавщині. Босоніж, бігаючи по безкрайніх квітучих полях, раділа красі нашої рідної української землі. Її батьки передали дівчинці всю доброту, щедрість, відповідальність. А щедроти природи надихнули на велику життєву творчість. Ще в ранньому дитинстві Ганна мріяла стати вчителькою, і мрія її здійснилася. Закінчивши Полтавський педагогічний інститут перед Ганною Миколаївною простягнулась освітянська нива, по якій вона проходить вже більше 40 років. І так добре, що ця нива простягнулась  на території П’ятихатської ЗОШ І-ІІ ступенів Василівського району Запорізької області.     Ганна Миколаївна – вчитель української мови та літератури. За десятки років навчила і виховала сотні особистостей, які стали достойними громадянами нашої рідної України.

Учні Ганни Миколаївни постійні переможці мовних та літературних конкурсів, олімпіад. Чарівні голоси її вихованців звучать на мовних та літературних святах, конкурсах, конференціях, диспутах. А в школі завжди висить стіннівка «Дивослово», на сторінках якої вчителька з дітлахами висвітлюють всю красу і велич рідної мови. Ганна Миколаївна на високому рівні вчить дітей володіти рідною українською мовою, привчає любити і поважати звичаї і традиції українського народу, а ще навчає доброті, культурі, людяності. Це людина – «душа колективу». Вона і підтримає колег, і допоможе, і дасть потрібну пораду. Як член профспілкової організації, завжди в колі діяльності колективу. Своєю невтомною працею надихає колег на постійну роботу і творчість, надає слушні поради молодим спеціалістам.

Хоч і нелегким склалось особисте життя, але на роботі про це ніхто не знає, тому, що Ганна Миколаївна завжди усміхнена і бадьора. Її головні слова: «Нічого, все погане минеться, все буде добре…»

Трудовий, дитячий і батьківський колективи П’ятихатської школи в захваті від цієї людини. Ми пишаємося тим, що в нашій школі працює особа, яка являється взірцем людського суспільства. Ми хочемо, щоб життєва і трудова нива цієї людини ще довго не закінчувалась. Нехай її життєве поле буде вкрите тільки гарними квітами і колосистою пшеницею. Нехай ця людина ще довгі роки сіє розумне, добре, вічне на безмежному полі людського життя. Здоров’я Вам на многії літа, наша шановна Ганна Миколаївна, дякуємо що Ви з нами!

ПК ППО
П’ятихатської ЗОШ І-ІІ ст.
Василівського району