Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Учительський шлях довжиною в життя
  • 23 березня 2018

Теплого березневого дня в гості до ветерана Великої Вітчизняної війни, ветерана педагогічної праці Валентина Миколайовича Дорофеєва з нагоди 90-річного ювілейного дня народження завітали заступник начальника відділу освіти, депутат міської ради Безродня Ж.В., голова міської організації Профспілки працівників освіти Моненко Н.В. та вчителі.

Валентин Миколайович пройшов довгий і цікавий життєвий шлях, обирався секретарем міського комітету партії, опікувався питаннями освіти, медицини, культури.

Головною ж сторінкою  життя ювіляра була й залишається школа, адже він все своє життя віддав вихованню дітей, майбутнього нашої славної України!

З 1954 по 1988 роки очолював педагогічні колективи середніх шкіл № 6 і №15.Під його керівництвом ці навчальні заклади були оновлені, уперше в місті в них було запроваджено класи з поглибленим вивченням окремих предметів, а в школі № 15 - створені виробничі бригади, які працювали на заводі «Азмол».

У будь-яку справу Валентин Миколайович вкладав частину свого серця. Його й сьогодні шанують і пам’ятають учителі, згадують із вдячністю учні, адже своєю сердечною теплотою, тактовністю він зігрівав не тільки учнівські душі, а й допомагав, вчив, підтримував учителів,батьків, створюючи велику, дружну шкільну родину.

Він завжди відрізнявся душевною щедрістю, порядністю, честю та гідністю педагога з великої букви. Традиції школи, закладені ним, і сьогодні допомагають виховувати молоде покоління.

У цей ювілейний день звучало багато побажань наснаги, терпіння, міцного здоров’я, довголіття. Віриться, що гості подарували ветерану безцінні хвилини радості.

Дорофеєв В.М. завжди був надійним соціальним партнером міської та первинної профспілкових організацій.

Прес-центр
Бердянської МО
Профспілки