Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Цільове навчання з охорони праці в Мелітопольській МО Профспілки
Цільове навчання з охорони праці в Мелітопольській МО Профспілки
  • 6 березня 2018

19-20 лютого 2018 року на базі МДПУ ім.Б.Хмельницького було проведено навчання для 58 голів первинних профспілкових організацій та громадських інспекторів з охорони праці м. Мелітополя.

Головний технічний інспектор праці Запорізької обласної ради профспілок Чос Микола Пилипович окреслив проблеми та сучасний стан охорони праці, питання громадського контролю за дотриманням законодавства з охорони праці, акцентуючи увагу на повноваженнях та правах Профспілок у цій сфері.

Ткаченко Володимир Петрович, страховий експерт з ОП Мелітопольського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області та Чуваков Ігор Вікторович, головний державний інспектор відділу нагляду Головного управління Держпраці у Запорізькій області ознайомили слухачів із системою соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, порядком розслідування та обліку нещасних випадків та аварій на виробництві.

Перед слухачами виступили провідні фахівці з електробезпеки, пожежної безпеки та гігієни праці. Ґрунтовні виступи Панадія С.А.та Коробко О.Г. супроводжувались мультимедійною презентацією та викликали справжнє зацікавлення темою обговорення. Слухачів зацікавила практична спрямованість виступу та цінні поради лікаря Ткаченко О.О. з надання першої допомоги потерпілим у результаті нещасного випадку.

Упродовж дводенних курсів слухачі отримали необхідні знання і навички, які потім змогли застосувати під час ділової гри з вирішення ситуативних завдань, пов’язаних з нещасними випадками на виробництві.

За результатами навчання та перевірки знань слухачі отримали вкладку до посвідчення представника Профспілки з питань охорони праці та передбачене законом право бути членом комісії з перевірки знань з питань охорони праці. Таким чином, представники Профспілки набули ширших прав і повноважень у сфері безпеки, гігієни праці та виробничого середовища аби впевнено стояти на захисті прав та інтересів спілчан.

Слід зазначити високий рівень підготовки навчання, яке було організовано профкурсами Запорізької облпрофради. Користуючись нагодою, висловлюємо щиру вдячність начальнику учбового відділу профкурсів Дячковій Л.Т. та Мелітопольському державному педуніверситету за надане приміщення та створені відповідні умови для плідної роботи.

Прес-центр
Мелітопольської міської
організації Профспілки