Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Пологівець побував у «Шаховій країні»
  • 22 лютого 2018

15 лютого в м. Києві на базі дитячого позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Пуща-Водиця» відбувся семінар керівників шахових клубів, тренерів та інших зацікавлених осіб у рамках презентації проекту «Шахова країна». Побував на семінарі і заступник директора Будинку дитячої та юнацької творчості Володимир Бурий, який не одному юному пологівцю прищепив любов до шахів.

Повернувшись зі столиці, Володимир Валерійович розповів, що ініціатором проекту «Шахова країна» та організатором проведення заходу виступив ЦК Профспілки працівників освіти і науки України. Взяти участь у семінарі йому запропонувала голова Пологівської районної організації Профспілки Зоя Мовчан, за що він їй щиро вдячний. Захід виявився дуже цікавим і корисним з погляду обміну досвідом тренерської роботи та налагодження взаємозв’язків для подальшої співпраці.

Учасники заходу ще раз підтвердили думку чемпіона світу з шахів Роберта Фішера, що шахова гра – це справжнє випробування розуму. Під час роботи семінару тренери наголосили, що шахи стають популярним видом спорту, а для дитячих колективів, які займаються цим інтелектуальним видом спорту, потрібне відповідне середовище і професійні наставники. Велике значення тут мають постійне тренування юних шахістів, дотримання та чіткість правил гри та суддівства.

Загалом, за словами пологівського тренера з гри в шахи, програма семінару була досить насичена й різнопланова. Учасники прослухали лекцію про особливості тренування юних гравців, взяли участь у дискусіях під час круглого столу «Робота шахових клубів на сучасному етапі».

Цікавим завершенням семінару став сеанс одночасної гри у шахи з гросмейстерами – міжнародними тренерами ФІДЕ Андрієм Рахмангуловим та Іллею Галіченком.

Прес-служба
Пологівської РО
Профспілки