Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Нові творчі ініціативи у Василівській РО Профспілки
Нові творчі ініціативи у Василівській РО Профспілки
  • 14 лютого 2018

Закінчився 2017 рік, який був оголошений Федерацією Профспілок України Роком первинної профспілкової організації. Підведені підсумки. Усі заходи були націлені на відверту розмову про роль профспілок в сучасному українському суспільстві, досягнення і проблеми галузевої Профспілки, подальшу її трансформацію і наближення до потреб кожного освітянина – члена Профспілки.

Разом з позитивом члени Профспілки висловлювали свої зауваження, пропозиції, вказували на недоліки в роботі, пропонували нові форми роботи. Але ж нам треба розуміти, що 2017 рік був оголошений «Роком первинки» не випадково: держава і суспільство визнали, що освіта в нашій країні повинна стати національним пріоритетом, і вони сьогодні готові почати оновлення всіх складових педагогічної сфери. Заробітна плата збільшується. Але якщо говорити про подальше підвищення якості життя працівників освіти, ці питання треба вивчати шляхом соціального опитування, шляхом укладання договорів з кафедрами соціології наших Запорізьких вищих навчальних закладів для проведення опитувань та досліджень. На наш погляд такі дослідження, проведені молодими студентами зблизять їх з вчительським середовищем. У молодих свій погляд на життя і як вирішувати проблеми вони бачать по-своєму, а ми повинні допомогти їм в цьому. Адже якість життя визначається пенсійним забезпеченням, медичним обслуговуванням, доступністю кредитів, а найголовніше, можливістю на сучасному рівні підвищувати свій професіоналізм, умовами для кар'єрного зростання і особистою готовністю постійно вчитися чомусь новому. Ми розуміємо, що це велика робота, але сьогодні вона потрібна і покаже нашим членам профспілки, що Профспілка вникає в усі сфери життя своїх членів, постійно аналізує, а потім шукає шляхи, які покращать їх життя. Сподіваємося, що ці питання стануть пріоритетними в діяльності наших первинних організацій, а їх успішне рішення підвищить мотивацію профспілкового членства і послужить зміцненню всієї Профспілки.

Сьогодні ми продовжуємо працювати і ставимо нові цілі та завдання. Відповідно до Програми розвитку діяльності Профспілки на 2016-2020 роки. одними з найважливіших стратегічних цілей розвитку Профспілки є її організаційне, кадрове і фінансове зміцнення, підвищення професіоналізму кадрів і активу, вдосконалення інформаційної складової статутної діяльності. Тому на засідання президії Василівської районної ради було відмічено, що для успішної реалізації статутної діяльності, подальшого зміцнення взаємодії з соціальними партнерами, мотивації профспілкового членства і стимулювання активності членів Профспілки необхідно вести роботу по формуванню сучасного, позитивного іміджу Профспілки, послідовно удосконалювати інформаційну роботу, спираючись на сучасні форми і методи зв'язків з громадськістю і новітні інформаційно-комунікаційні технології. Для реалізації цих завдань, в цілях вдосконалення інформаційної роботи члени президії запропонували 2018 рік у Василівський районній організації оголосити «Роком профспілко
вого PR-руху».

Головними завданнями «Року профспілкового PR-руху» є підвищення якості профспілкової інформації і ефективне використання інформаційних ресурсів, також впровадження нових інформаційних технологій, що забезпечують більш оперативне і всебічне інформування членів Профспілки про ії діяльність у захисті соціально-трудових прав і професійних інтересів членів Профспілки. Відповідно до проведення заходів в рамках «Року профспілкового PR-руху», з 20 лютого по 27 вересня 2018 року районна організація оголошує конкурс «Обличчя Профспілки» з метою ширшого розкриття діяльності вчителів, вихователів, пенсіонерів, керівників, а головне лідерів і активу первинних профспілкових організацій працівників в освіти, їх взаємодію з представниками адміністрації в роботі по захисту соціальних, трудових, професійних прав працівників - членів Профспілки, творчо розкрити образ Профспілки працівників освіти, що відображає фундаментальні цінності профспілкового руху і освітнього середовища, підвищити імідж Профспілки в громадській думці, мотивацію профспілкового членства, а також виховати пошану до творчої праці вчителя, вихователя та керівника в освітній галузі.

Приєднуйтесь! «Обличчя Профспілки» в області таке багатогранне.

З повагою
Ольга Бабаченко -
голова Василівської
РО Профспілки