Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Лист-звернення до прем'єр-міністра України А.П. Яценюка
Лист-звернення до прем'єр-міністра України А.П. Яценюка
  • 20 серпня 2014
20 серпня 2014 р. № 109 Прем’єр – міністру України
А.П. Яценюку

 

Шановний Арсенію Петровичу!

Президія комітету Запорізької обласної організації Профспілки від імені 76 тисяч членів – працівників освіти і науки, студентства звертається до Вас щодо намірів звуження прав освітян в рамках заходів по меморандуму Міжнародного валютного фонду, спрямованих на скорочення чисельності працівників, підвищення наповнюваності класів, скорочення штатів, підвищення навантаження для вчителів з метою скорочення видатків на галузь.

Постійна економія, обмеження видатків на освіту і науку призвели до того, що заробітна плата працівників галузі становить половину від її законодавчо встановленого рівня. На фоні значного зростання цін на товари, послуги, комунальних платежів це призводить до її ще більшого знецінення. З 1 вересня рівень заробітної плати вчителів і деяких інших педагогічних працівників ще знизиться завдяки постанові кабінету Міністрів України від 25.03.2014р. №88.

Освітяни і науковці, зважаючи на складну політичну, соціально – економічну ситуацію в Україні, виражають свою незгоду вирішенням проблем за рахунок тільки людей праці в той час, коли розслідування розкрадання державних коштів і їх повернення проходять надто повільно.

Звертаємося до Вас з вимогою не допустити схвалення меморандуму МВФ та забезпечити дотримання ст.22 Конституції України. Звуження змісту і обсягу існуючих трудових прав працівників галузі призведе до загострення соціального невдоволення в колективах і спонукатиме Профспілку до активних захисних дій.

Голова обкому Профспілки
Н.І.Гринь