Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Засідання президії та Трудової школи
  • 2 лютого 2018

31 січня-1 лютого в м. Запоріжжі президією комітету Запорізької обласної організації галузевої Профспілки проведено низку інформаційних, аналітичних, навчальних профспілкових заходів.

Розпочалися вони із засідання президії комітету.

На президії розглянуто питання про організаційне зміцнення та динаміку членства в обласній організації та її осередках в 2017 році; проведення в 2018 році обласного конкурсу на кращу ППО, ІІ обласного конкурсу на кращого студентського профспілкового лідера, обласної спартакіади серед членів Профспілки – працівників освіти та інші.

Головним питанням президії, яке проходило через всі питання порядку денного, став мотиваційний фактор вступу і перебування у галузевій Профспілці, нерівномірне підвищення заробітної плати між різними категоріями працівників галузі освіти і науки, недостатність рішучих, ефективних дій по захисту соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки.

Мотиваційний фактор був визначним у всіх цих заходах протягом обох днів.

31 січня розпочав свою роботу дводенний семінар для голів районних, міських організацій Профспілки, ППО ВНЗ. Це вже третій за 2 роки семінар у формі засідання Трудової школи, який проводить Буздуган Ю.О. та доктор філософських наук, директор Українського інституту соціального партнерства Скоморощенко О.М. Тема семінару – “Створення позитивного іміджу Профспілки в суспільній свідомості”.

В ході семінару проведено 8 сесій, на яких розглянуто питання особистих і суспільних цінностей, базових цінностей, створення в суспільній свідомості образу успішного профспілкового лідера та профспілкової організації, стратегії досягнення особистих і командних цілей та інші.

На засіданні президії, в ході групових форм роботи на семінарі, обговореннях, дискусіях пройшов важливий і ефективний обмін думками, досвідом. Гострота дискусій, їх критична і злободенна спрямованість свідчать про необхідність невідворотних змін у профспілковому русі, наступальності його стратегії.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки