Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Президія і пленум обкому Профспілки розглянули низку важливих питань
Президія і пленум обкому Профспілки розглянули низку важливих питань
  • 13 грудня 2017

12 грудня в Будинку профспілок відбулися засідання президії та VI пленуму комітету обласної організації Профспілки.

На засіданні президії розглянуто і обговорено проект плану роботи комітету, проект кошторису обласної організації Профспілки на 2018 рік; внесено зміни до кошторису 2017 року; затверджено плани роботи постійних комісій комітету; розглянуто подання на нагородження.

VI пленум комітету обласної організації Профспілки ґрунтовно обговорив питання виконання Угоди між Департаментом освіти і науки Запорізької ОДА та комітетом Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2017-2020 роки в 2017 році.

В обговоренні питання виступити заступник директора департаменту освіти і науки Запорізької ОДА В.М. Захарчук, заступник директора департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Н.В. Вітковська, голова обласної організації Профспілки Н.І. Гринь, голова Гуляйпільської районної організації Профспілки А.І. Клименко, голова Хортицької районної у м.Запоріжжі організації Профспілки Т.В. Володькова, голова ППО працівників ЗНТУ Ю.П. Петруша.

У виступах було дано задовільну оцінку виконанню обласної галузевої угоди, констатовано факт виконання переважної більшості її статей. Поряд з цим було зазначено ряд проблемних питань:

- недостатність фінансування на 2018 рік;
- створення в 2018 році значної кількості нових територіальних громад і пов’язаної з нею реорганізацією закладів освіти;
- впровадження наступного етапу освітньої реформи, нового Закону України “Про освіту” і пов’язані з цим зміни статусу закладів освіти, їх перепрофілювання та інше;
- низький рівень оплати праці викладацького складу ВНЗ III-IV р.а.;
- недостатня забезпеченість шкільними автобусами і підвезення працівників;
- ігнорування виділення 0,2% фонду оплати праці на заходи з охорони праці;

0,3% на культурно, спортивно-масові заходи, оздоровлення для членів Профспілки та інші.

На засіданні пленуму підведено підсумки Року первинної профспілкової організації в обласній організації Профспілки. З цього питання виступили заступник голови Ю.І. Юдін, голова Василівської РО Профспілки Бабаченко О.Г., голова Мелітопольської МО Профспілки Маненко Т.В. Найвизначнішою подією цього року було визнано обласну профспілкову акцію “Ти потрібен Профспілці, Профспілка потрібна тобі”. О.Г. Бабаченко та Т.В. Маненко розповіли про тематичні заходи в своїх організаціях. За рішенням попередньої президії 46 голів ППО за результатами Року первинки нагороджені профспілковими нагородами різного рівня.

Голова ППО Мелітопольської гімназії №19 Г.В. Плаксіна нагороджена найвищою нагородою ФПУ - нагрудним знаком “Профспілкова відзнака”.

Пленум затвердив подані на його розгляд план роботи комітету та кошторис обласної організації Профспілки на 2018 рік, програму ЗОО ППОНУ “Оздоровлення і відпочинок 2018 року”.

Члени комітету виразили своє занепокоєння заявами і діями керівництва Федерації профспілок України, Запорізької обласної ради профспілок і доручили членам виборних органів цих організацій терміново донести до них вимоги членів Профспілки про необхідність рішучих наступальних дій у захисті інтересів працюючої людини, студентства, пенсіонерів.

З усіх питань були прийняті виважені постанови і рішення.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки