Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Країна дитинства відсвяткувала свій 50-річний ювілей
Країна дитинства відсвяткувала свій 50-річний ювілей
  • 24 листопада 2017

Радісну подію відзначив дня¬ми дошкільний навчальний заклад «Віночок» Гюнівської сільської ради Великобілозерського району. У кожного малюка є дороге серцю місце – рідний дитсадок. Це маленька країна, де є свої закони, звичаї, традиції, свята. Найбільше з них – день його народження. Щоранку, мов гомінливі струмочки, зливаючись в єдиний бурхливий потічок, прямують сюди дівчатка й хлопчики, щоб набратись знань, сил та вмінь. Протягом усіх років його керівники та колектив старалися робити заклад затишним і зручним гніздечком для малят нашого району, аби жилося їм тут цікаво та радісно.

До свята тут підготувалися на всі сто-прибране подвір’я, ошатно прикрашені приміщення груп та актової зали. Незабутнє враження створювали радісний гомін дітлахів та привітні посмішки працівників закладу.

50 років у садочку вирує життя. 50 років - для історії всього лише мить, а для багатьох поколінь випускників, ветеранів праці та нинішніх працівників - це незабутня подія, яка дарує прекрасні спогади про яскраві будні і відкриває нові сторінки творчої діяльності. Ця чудова історія створювалася ініціативними співробітниками: вихователями, помічниками вихователів, кухарями і багатьма іншими людьми, закоханими у свою справу. Всім довелося чимало попрацювати, подолати безліч труднощів, щоб досягти успіху. І сьогодні всі співробітники дошкільного закладу прагнуть створити для дітей атмосферу любові і радості, зробити життя вихованців цікавим і змістовним, допомагають побачити світ в різноманітті барв. Вигадки і фантазії педагогам не позичати! Незмінним залишається дбайливе ставлення до кожної дитини, ентузіазм, сумлінність, ініціатива і щира зацікавленість співробітників. Кожен працівник заслуговує сьогодні на слова подяки та привітання.

Отже, в 1967 році відкрився ясла - садок колгоспу «Заповіт Ілліча». В підпорядкуванні колгоспу, а потім радгоспу дитячий садок проіснував аж до 2000 року. А з січня 2000року садочок перейшов до Гюнівської сільської ради. Але на цьому вир подій у житті садочка не припинився. У 2015 році садочок реорганізували в дошкільний навчальний заклад «Віночок», який існує до тепер.

Привітати дошкільний заклад завітали начальник відділу освіти РДА Осіпчук М.Г., методист Похила Надія Іванівна, колеги: завідувач ДНЗ «Дзвіночок» Котик Ірина Леонідівна, керівник районного методичного об’єднання дошкільників Коваль Ірина Валентинівна, голова районної Профспілки працівників освіти Барановська Інна Василівна; Гюнівські сільські голови, які опікувалися ним на протязі останніх років, це: Яроцька Антоніна Миколаївна, Гуцуляк Ірина Геннадіївна, Цвєтов Сергій Вікторович, голова Великобілозерської об’єднаної громади Батрак Ігор Іванович, керівник ПАТ АФ «Гюнівська» Корабльов Олександр Васильович, депутати об’єднаної громади Пастарнак С.О., Тендеренко Ю.П. та староста Підопригора Л.В., голова батьківського комітету Бужеря У.В., які від щирого серця висловили свої найкращі побажання та вручили цінні подарунки для дітей садочка.

Прес-служба
Великобілозерської РО
Профспілки