Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Основне питання президії - дотримання трудового законодавства в ОТГ
Основне питання президії - дотримання трудового законодавства в ОТГ
  • 24 листопада 2017

21 листопада у малій залі Будинку профспілок Запорізької облпрофради пройшло розширене засідання президії комітету Запорізької обласної організації галузевої Профспілки. Окрім членів президії в його роботі взяли участь голови районних, міських організацій Профспілки, ППО ВНЗ.

На початку засідання голова обласної організації вручила Почесні грамоти ФПУ і ЦК Профспілки нагородженим за поданням президії профспілковим працівникам.

Основним питанням президії було дотримання положень трудового законодавства, законодавства про профспілки в закладах та установах освіти об’єднаних територіальних громад Веселівського і Бердянського районів. За результатами вивчення цього питання президію інформувала юрисконсульт Петрашина Л.Г. Голова засідання Гринь Н.І. організувала широке і всебічне обговорення цього питання із залученням голів Бердянської, Веселівської, Запорізької, Оріхівської, Пологівської РО Профспілки, де вже утворені і працюють основна частина громад області.

Під час обговорення були визначені основні проблеми з цього приводу:

- недостатність державної субвенції і фінансів самих громад на виплату деяких доплат, надбавок, щорічної винагороди; небажання керівництва громад і відповідних відділів освіти подавати клопотання про збільшення обсягів державної субвенції з метою виплати законодавчо передбачених надбавок і доплат педпрацівникам;
- відсутність або незначні виплати доплат і надбавок за престижність праці, бібліотекарям, щорічної винагороди, премій, ін.;
- намагання керівництва деяких громад, відділів  освіти прямо і деструктивно втручатися в статутну діяльність профспілкових організацій.

З цього питання прийняті рішення щодо активізації роботи профспілкових виборних органів усіх рівнів у напрямку наступального розвитку соціального партнерства, підвищення його ефективності і результативності; посилення роз’яснювальної та інформаційної роботи серед адміністрацій закладів та установ освіти, членів Профспілки.

Розширена президія також розглянула питання про скликання VI пленуму обласного комітету Профспілки, про участь профспілкових організацій у проведенні новорічно-різдвяних свят для дітей членів Профспілки, про нагородження, надання матеріальної допомоги членам Профспілки.

З розглянутих питань прийняті відповідні ріщення.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки