Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Профспілкова складова педагогічної династії
  • 26 грудня 2014

В первинній профспілковій організації ДНЗ №21 «Вербонька» 27 листопада 2014 року пройшли звітно-виборні збори. Голова ППО Тараканова Ніна Миколаївна доповіла про роботу Профспілки за 2009-2014 роки, голови комісій ПК звітували про свою діяльність. Члени первинки високо оцінили роботу ПК і особисто вклад Тараканової Н.М., тому і одноголосно пропонували її кандидатуру на голову ППО. Але Ніна Миколаївна подякувала спілчанам за довіру, попросила самовідвід і запропонувала обрати молодих. Після відкритого голосування головою ППО була обрана Карпачова Олена Василівна.

Голова міської організації Профспілки працівників освіти Маненко Т.В. привітала Олену Василівну з обранням, подякувала Ніні Миколаївні за багаторічну сумлінну діяльність в Профспілці, вагомий особистий внесок в соціально-економічний захист членів Профспілки, активну громадську позицію, довготривалу роботу головою ППО ДНЗ №21 і відзначила, що Тараканова Н.М. член президії МО Профспілки з 1991 року, одна з голів ППО навчальних закладів міста має відзнаку «Кращий профспілковий лідер», яка була вручена їй 17 червня 2010 року в залі облпрофради. Вона нагороджена Почесними грамотами ЦК Профспілки, Запорізької обласної та міської організацій Профспілки працівників освіти. Вихователь-методист, відмінник освіти, Ніна Миколаївна за сумлінну і довголітню працю неодноразово була нагороджена грамотами міського та обласного управлінь освіти, Міністерства освіти України. Крім того, Тетяна Віталіївна відзначила, що онука Білова Анастасія Євгенівна, студентка І курсу ЗНТУ вирішила продовжити не тільки династію педагогів Тараканових – Білових – Салтаненко - Кіртока, а ще й розпочала профспілкову династію, бо вирішила, як бабуся, допомагати, відстоювати інтереси на даний час студентів університету. Сьогодні, профорг групи КНТ №714 Анастасія Білова, відповідальна за І курс і входить до складу профбюро факультету комп’ютерних наук и технологій.

Анастасія вже нагороджена Почесною грамотою за активну участь в профспілковому житті факультету, оперативну та якісну постановку на профспілковий облік, вагомий внесок у роботу профбюро студентів факультету КНТ. До Міжнародного Дня студентів і 114 річниці Запорізького національного технічного університету нагороджена Почесною грамотою за активну громадську діяльність.

Донька, Білова Ірина Миколаївна, працює вчителем англійської мови в СШ №25 м. Мелітополя, сестра Салтаненко Людмила Миколаївна та племінниця Кіртока Ольга Миколаївна – вчителями англійської мови в школі м. Одеси, а онука Салтаненко Л.М. студентка І курсу університету ім. Т.Г. Шевченка.

На сьогодні педагогічний стаж родини склав 130 років, а Анастасія з цього року почала додавати ще роки профспілкового лідерства. І до бабусиних 26 «профспілкових» років буде додавати ще свої роки профспілкового лідерства. Тож профспілковий вогник не загасне!

Прес-служба
Мелітопольської МО Профспілки