Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Мелітопольській спеціалізованій школі №23 - 110 років
Мелітопольській спеціалізованій школі №23 - 110 років
  • 11 жовтня 2017

Мелітопольська спеціалізована школа №23 вже переступила свій віковий ювілей і на цьому тижні відзначила 110-річчя.

110 років школа гостинно відчиняє двері для своїх учнів. Вона була першою сходинкою в системі учбових закладів міста. Заснована на базі залізничного реального училища з 2-річною освітою, школа продовжила свій шлях і була перетворена в середню трудову школу №1, 2, 90, 70, а сьогодні, це – спеціалізована школа №23. Неможливо перерахувати усіх вчителів, які віддали рідній школі не один десяток років. В начальному закладі пам’ятають усіх, хто все своє життя без залишку віддав найпрекраснішому на Землі – вихованню та навчанню дітей, формуванню майбутнього, у якому нам усім жити.

Школа має не тільки багате минуле, творче сучасне, а й широкі перспективи розвитку у майбутньому. Впевненість у завтрашньому дні ґрунтується на високому професіоналізмі вчительського колективу, багаторічних традиціях, сучасних методиках виховання, тісній співпраці з випускниками й батьками. З 1976 року учні поглиблено вивчають англійську мову. Вони досягають високих результатів на міських та обласних олімпіадах, конкурсах не тільки з англійської мови, а і з багатьох інших предметів. Школа сьогодні, як ніколи, активно розвиває свою міжнародну діяльність.

Усі ці досягнення - це результат творчої, плідної праці педагогічного колективу. Крім того, в цьому році директор школи єдина в місті є лауреатом обласної премії в галузі освіти, педагог школи Інна Покуса - лауреат міської педагогічної премії, вчитель Наталія Кидалова удостоєна подяки Міністерства освіти і науки України, а голова первинної профспілкової організації Наталія Фурман до Дня працівника освіти нагороджена Почесною грамотою обкому Профспілки працівників освіти.

Святкування настільки знаменної дати в навчальному закладі проходило протягом тижня. Цілих п'ять днів в школі проходили різні тематичні заходи, працювали фотозони «Школа минулого», «СШ №23 – це МИ», організована зустріч з вчителями-ветеранами школи.

Адміністрація і оргкомітет креативно розробили план заходів. Розпочалося святкування з дня, присвяченого більш ніж столітній історії навчального закладу. Учні підготували виступи "Шляхами 110 - річної історії", де показали, як засновувалася школа, залізнична на той час, роки війни, післявоєнні, піонерські завзяті… Учням пропонувалися різні ігри минулих часів: «Вірьовочка», «Хусточка», «Море хвилюється», «Третій зайвий» та інші.

Завершився святковий тиждень school-пікніком, на урочисту частину якого зібралися педагоги, школярі, їх батьки. З привітаннями завітали також гості: начальник міського управління освіти Ігор Єлісєєв, голова МО Профспілки працівників освіти Тетяна Маненко, науковий співробітник краєзнавчого музею Світлана Новгородська.

«Протягом ста десяти років в школі вчили і навчалися, дружили, спілкувалися. Залишається незмінним тільки одне - тут завжди лунає дитячий сміх, і тут завжди працюють найталановитіші вчителі міста. І так день за днем, рік за роком, десятиліття за десятиліттям, і тепер уже століття за століттям», - зауважила директор Олена Василівна.

Для Ігоря Анатолійовича ця школа особлива – сюди, в далекому 1996 році, він прийшов викладати англійську мову і технічний переклад.

Як зазначив І.А.Єлісєєв, СШ №23 бере участь в проекті «Нова українська школа», в зв'язку з чим два тижні тому в навчальному закладі були обладнані інтерактивні класи, які очікують ще ноутбуків.

Тетяна Маненко подякувала спілчанам за їх єдність, невтомну працю, тепло сердець, терпіння і сумлінність у виконанні такої високої місії, як виховання підростаючого покоління та побажала колективу невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів.

В цей день в школі працювало безліч зон, адже захоплення і нахили у всіх різні: тхеквондо, теніс, боді-арт, плетіння косичок, виготовлення екоручок і оберегів і багато іншого.

Прес-служба
Мелітопольської МО
Профспілки