Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Профспілка і реформи в освіті
  • 4 жовтня 2017

Семінар-навчання голів первинних профспілкових організацій району, який пройшов на базі Пологівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 мав саме таку тематику. В його роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Крупський А.Є., голова районної ради Покутній О.П.

У форматі круглого столу велася дискусія щодо налагодження соціального діалогу з органами влади і районною галузевою Профспілкою. Мова йшла про фінансування освіти, створення належних умов праці, збереження робочих місць, оптимізації навчальної мережі.

Очільник району запевнив учасників заходу у подальшому функціонуванні усіх закладів освіти і збереженні робочих місць в них; пообіцяв з 1 вересня поточного навчального року підвищення з 5 до 20 відсотків доплати за престижність педагогічної праці.

В ході семінару голови первинок обмінялися досвідом профспілкової роботи, тематичними інформаціями.

Родзинкою навчального семінару стало відкриття «Профспілкової кімнати», яка створена з ініціативи голови ППО Кривошей Л.Д. та при фінансовій підтримці ТОВ «Дніпрокераміка» та «Добра глина».

Різноплановість, актуальність семінару викликали живий інтерес і зацікавленість його учасників. Основний висновок семінару - реформи в освіті не повинні бути приводом для порушення трудових прав працівників галузі.

Мовчан З.А.,
голова Пологівської РО
Профспілки