Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Школа профспілкового активу ЗНТУ
  • 30 серпня 2017

З 21 по 23 серпня в Оздоровчому комплексі «Маяк», що знаходиться у с. Вільноандріївка відбулася IV Школа профспілкового активу студентів Запорізького національного технічного університету, де вони вдосконалювали свої навички профспілкової роботи, отримали море позитивних емоцій та нових знайомств.

Це навчання стало доброю традицією профкому ЗНТУ. Мета навчання - удосконалювати роботу активістів через різноманітні тренінги, конкурси, квести, ігри та змагання. За правилами ШПА від кожного факультету бере участь команда з 6 осіб. У кожної команди має бути своя назва, девіз, форма та стіннівка. У цьому році було 12 команд, серед яких вперше взяли участь команди Юридичного факультету і Прес-служби профкому студентів ЗНТУ.

Школу профспілкового активу відкрили голова обласної організації Профспілки Гринь Н.І., ректор університету Бєліков С.Б., голова ППО студентів, аспірантів, докторантів Іванченко А.В.

У перший день відбувся конкурс «Візитка», де кожна команда повинна була оригінально представити себе, на що виділялося 8 хвилин. Потім відбувся конкурс капітанів (імпровізація). Після вечері, проводився конкурс «Відео-візитка». Загальна тема - «Як я зустрів свого декана». Жанри ж для кожної команди визначалися шляхом жеребкування і виявились досить цікавими. Учасникам довелося багато попрацювати і поламати голови над сюжетом свого міні-фільму. Майже всі команди впоралися з цим завданням, і суддям було досить важко вибрати переможця цього конкурсу. Після насиченого дня учасники змогли відпочити і потанцювати на дискотеці, проте більшість віддали перевагу душевним посиденькам біля вогнища, та співам під гітару.

Другий день видався не менш насиченим. Незважаючи на дощову погоду, ранок почався з бадьорої зарядки. Після сніданку учасники команд взяли участь у спортивних змаганнях з стрітболу, волейболу та настільного тенісу. Пізніше студенти мали можливість провести своє дозвілля, граючи в різні розвиваючі настільні ігри. Після обіду учасники взяли участь у тренінгах. Тренінг з публічного виступу проводила Марія Черняєва. Тренінг з командоутворення та лідерства відбувся під керівництвом Кирила Дяді.

Тренінг Кирила Дяді з командоутворення і лідерства почався з того, що всі розділилися по командах і прозвучало завдання знайти відмінності і закономірності кожного учасника команди. Таким чином, кожен зміг відкрити себе, свої особливості і познайомитися з колективом. Більш того, проводячи тренінг в ігровій формі, кожен міг вільно пропонувати свої ідеї, ділитися думками та ідеями. Кирило Дядя навчив розуміти структуру колективу, вивів типи людей в ньому і основні проблеми конфліктів.

Не менш цікавим і пізнавальним був тренінг Марії Черняєвої з публічного виступу. Мистецтво міміки і жестів, правильний темп мови і тембр голосу для залучення уваги слухача, секретні слова і прийоми, - все це важливі складові будь-якої професії і всього цього навчалися учасники Школи профактиву.

При настанні вечора всюди йшли посилені репетиції, адже ввечері пройшов один з найдинамічніших конкурсів - Танцювальний батл. Завдання кожної команди полягало в тому, щоб самим поставити танець і станцювати його. Готувати номер команди почали ще з кінця липня, проте всі дуже нервували, адже мало хто професійно займався танцями. Однак, не дивлячись на всі хвилювання, танцювальний батл пройшов «на ура». У кожної команди були свої костюми, всі були дуже харизматичні і оригінальні. Танець кожної команди був по-своєму індивідуальний, зі своїм сюжетом і навіть акторською грою.

На третій день залишався останній конкурс «Що? Де? Коли?». У цьому змаганні учасники команд показували свою обізнаність в житті профспілки студентів ЗНТУ. Це допомогло учасникам краще ознайомитися зі структурою профкому та університету, а так само його історією. Після цього всіх чекала сама хвилююча подія – оголошення результатів. Кожен учасник отримав сертифікат підтверджуючий участь у Школі профспілкового активу ЗНТУ 2017 року. Найкращі команди за номінаціями отримали грамоти та подарунки від спонсорів. А спонсорами були:

  • Квеструм "Игра"
  • Квеструм "Погреб"
  • “ОтВинта” – активний відпочинок у Запоріжжі
  • агентство романтичних побачень «Два какао»
  • «Мафия» - клуб з гри в мафію
  • “Old Rabbit”- територія вільних людей
  • Анти-кафе «Дирижабль»
  • “Аква Фонтана”
  • тайм-кафе «VR-time»

На додаток до всього хочеться сказати, що Школа профактиву – це не тільки відмінна можливість поліпшити свої особистісні якості і дізнатися багато нового про роботу профкому, це ще і маленьке життя довжиною в три дні, за які всі об'єднуються і стають сім'єю. У будь-якому колективі запорука упіху - розуміння і взаємовиручка, і саме на Школі профактиву розумієш це як не можна краще. Не дивлячись на конкуренцію і бажання кожної команди перемогти, всі залишаються друзями.

Анастасія Бойченко,
Прес-служба профкому
студентів ЗНТУ