Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • На порядку денному - соціально – економічний захист
На порядку денному - соціально – економічний захист
  • 16 червня 2017

15 червня у малій залі Запорізької обласної ради профспілок відбувся V пленум комітету обласної організації галузевої Профспілки.

На порядку денному було 4 питання, 2 з них стосувалися підведення підсумків колективно - договірного регулювання трудових, соціально - економічних відносин.

З питання виконання обласної галузевої угоди на 2017 - 2020 роки між департаментом освіти і науки Запорізької ОДА та комітетом Запорізької обласної організації Профспілки у I півріччі 2017 року доповідали заступник директора департаменту, начальник управління Захарчук В.М., голова обласної організації Профспілки Гринь Н.І. В обговоренні доповідей виступили Коротич О.Г. - голова Чернігівської районної організації Профспілки, Маненко Т.В. - голова Мелітопольської міської організації Профспілки, Павловський Б.С. - голова об’єднаної ППО Запорізького національного університету.

У доповідях і виступах було зазначено, що, в основному, обласна галузева угода виконується задовільно: своєчасно і в повному обсязі виплачується заробітна плата, надбавки і доплати, робота в несприятливих умовах. Надбавка за престижність педагогічної праці та бібліотекарям у максимальному розмірі (відповідно 20 і 50 відсотків)виплачується у 4 районах (Великобілозерському, Вільнянському, Кам’янсько - Дніпровському, Приморському), у містах Бердянську, Енергодарі, Запоріжжі. За постановою Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 р. №974 посадові оклади підвищено педпрацівникам закладів, які фінансуються з місцевих бюджетів, з 1 січня в Оріхівському, Новомиколаївському, Розівському районах, містах Бердянському та Енергодарі. Наближено терміни підвищення у м.Запоріжжі (з1 квітня) та м.Мелітополі (з 1 травня). Організовано розпочалася відпускна кампанія, хоча і мають місце випадки помісячної виплати заробітної плати за період відпустки в Запорізькому, Пологівському районах, м.Токмаку та інженерній академії. Останнім часом в області активізовано роботу по атестації робочих місць. У Василівському районі її пройшли 254 працівника, у Вільнянському та Новомиколаївському - по 50, Хортицькому районі - 72, м.Мелітополі - 143; всього по області - 660 чоловік.

В реалізації положень обласної, територіальних угод, колективних договорів залишаються питання, які потребують подальшого вирішення: виділення 0,2% фонду оплати праці на заходи з охорони праці, 0,3% ФОП на оздоровчу, фізкультуру, культурно - масову роботу, стипендіальне забезпечення, упорядкування вартості проживання у студентських гуртожитках, інші.

Членам обласного комітету до пленуму підготовлено узагальнені таблиці виконання обласної угоди у розрізі районів, міст, ВНЗ, які складено за результатами - попереднього моніторингу.

На виконання річного плану роботи комітету обласної організації Профспілки юрисконсультом Петрашиною Л.Г. на пленум вивчалось питання “Про стан колективно - договірного процесу та виконання взятих соціальними партнерами зобов’язань в закладах і установах освіти Вільнянського та Заводського у м.Запоріжжі районах”. За її інформацією, виступами голів зазначених районних організацій Профспілки пленум задовільно оцінив діяльність соціальних партнерів обох районів.

Пленум відзначив, що угодами і договорами охоплено 100% закладів і установ освіти, де є осередки обласної галузевої Профспілки, прийняв відповідні постанови з цих питань.

Прес - служба
обласної організації
Профспілки