Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
«Вчительська весна-2017»: запальна, творча, молода!
  • 25 травня 2017

За доброю традицією, вже в одинадцяте, на Пологівщині збирає «Вчительська весна» освітянську родину. Із року в рік фестиваль набирає обертів, дивує новими талановитими вчительськими надбаннями. Цього року свято відбулося напередодні Дня пам’яті та примирення, тому і вчительська хода до залу урочистостей розпочалася біля пам’ятника воїнам-афганцям та пам’ятного знака героїв Революції Гідності, де вчителі хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих. Цього разу до дружнього кола вчителів Пологівщини приєдналися освітяни з Гуляйпільського та Більмацького районів. Девіз цьогорічного заходу лунав так: «Учительська юнь! Дерзайте бути мудрими!» Учасників свята вітали поважні гості: голова Пологівської райдержадміністрації А.Є. Крупський, голова районної ради О.П. Покутній, міський голова Ю.А. Коноваленко, депутат районної ради А.В. Зелєнцов, голова Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти та науки Н.І. Гринь, член координаційної ради облдержадміністрації В.М. Лютий.

Те, що вчителі розумні, у районі всі знають давно, але молоді педагоги цього року довели, що й креативу їм не позичати. Вони за допомогою відео-презентацій у цікавій та невимушеній формі розповідали про себе, свою професію, родину та захоплення. Приємним для колег стало відеопривітання вчителів із Німеччини, які були учасниками фестивалів минулих років. Найзавзятіших районна Профспілка відзначила нагородами та подарунковими сертифікатами.

Завершився фестиваль на оптимістичній ноті, і як годиться, вчителі записали домашнє завдання від профспілки.

У наступному році «Вчительська весна» буде присвячена 100-річчю з дня народження видатного педагога В.О.Сухомлинського і матиме назву, як і його книга «Серце віддаю дітям». Тому до цього часу молоді вчителі мають підготувати і провести «Урок майбутнього».

Голова
Пологівської РОП
працівників освіти
З.А. Мовчан