Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Першотравневі акції профспілок Запоріжжя
  • 3 травня 2017

Першотравень – свято миру, весни, праці – День міжнародної солідарності трудящих. Цим святом вшановується мирна праця, єдність трудящих у боротьбі за свої права, гідні умови праці і заробітну плату, соціальну справедливість.

У Запоріжжі 1травня відзначили мітингом, який організовано Запорізькою обласною радою профспілок. Захід проводив у центрі міста на площі Фестивальній за участю членів галузевих профспілок освіти і науки, металургів, охорони здоров’я, ЖКГ, агропрому та інших. Учасники мітингу особливо відзначили палку промову голови Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Надії Гринь.

Вимоги, що прозвучали у виступах, були узагальнені у формі Звернення до профспілкових організацій, органів місцевої і центральної влади. Основними з них були:

  • забезпечення дотримання конституційних прав громадян на працю, гідну заробітну плату, пенсію, соціальне забезпечення;
  • повернення боргів із заробітної плати;
  • розвиток економіки;
  • соціальний захист і забезпечення зайнятості молоді;
  • справедливі ціни і тарифи.

Делегація із 45 представників галузевих профспілок Запорізької облпрофради взяла участь у багатотисячному мітингу, який проводився у м.Києві і був організований ФПУ, Київською міською радою профспілок та соціал – демократичною партією (СДП), керівник якої народний депутат України, лідер СДП Сергій Каплін є представником інтересів профспілок у Верховній раді України. Колона пройшла ходою по Хрещатику від Київської міської ради до Європейської площі скандуючи “Роботу, зарплату, гідне життя!”

На мітингу виступили голова ФПУ Григорій Осовий, голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник, народний депутат України Сергій Каплін та інші. На жаль на трибунах не було представників влади – тих, хто повинен привітати мільйони українських трудівників, селян, вчителів, лікарів, науковців – тих, хто створює матеріальне і духовне багатство України.

Цими мітингами і акціями профспілки нагадують владі про права трудящих, обов’язки можновладців, про спільну відповідальність за благополуччя народу України.

Прес – служба
обласної організації
Профспілки