Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Запорізький Січовий колегіум: 25 років до успіху
  • 26 квітня 2017

25 років-багато це чи мало в освітньому просторі? Все залежить від результатів.

Комунальний заклад “Запорізька спеціалізована школа-інтернат I-III ст. “Січовий колегіум” Запорізької обласної ради заснований в 1992 році і перебуває під опікою національного університету “Києво-Могилянська академія”.

На базі колегіуму ведеться експериментальна робота по запровадженню особистісно-зорієнтованих підходів у освіті. Через систему навчально виховних студій відтворюється та оновлюється система педагогічних традицій козацтва. Це унікальний заклад на теренах України і області, “школа свободи” як його визначають педагоги і вихованці.

До чвертьстолітньої річниці у закладі проводиться ряд урочистих заходів: два козацькі кола, свято “25 кроків до успіху”. На першому козацькому колі директор Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Т.Я.Озерова та голова Хортицької РО Профспілки Т.В. Володькова привітали колегіум з ювілеєм і нагородили працівників своїми Почесними грамотами.

25 квітня в Запорізькому обласному академічному музично – драматичному театрі ім. Магара з розмахом пройшли урочистості з нагоди 25 річчя Січового колегіуму. Колегіантів, прцівників вітали заступник голови Запорізької обласної ради В.П. Марченко, заступник директора Департаменту освіти і науки ЗОДА О.В. Сороченко, коллеги, батьки, випускники.

Заступник голови Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Ю.І. Юдін привітав присутніх зі святом, побажав педагогічному колективу та колегіантам зробити ще багато важливих кроків на довгому тернистому шляху утвердження в рідному краї і Україні національних та козацьких традицій; нагородив Почесними грамотами комітету Запорізької ООППОНУ директора колегіуму Єршову В.О. за ефективне соціальне партнерство з районною та первинною профспілковими організаціями, голову ППО Каменєву Т.В. та заступника голови ППО Стовбінського О.Ю. за особистий внесок у профспілкову роботу та соціально – економічний захист членів Профспілки; вручив нагородженим профспілкові виплати.

У віночок сценарію свята гармонійно вплелись українські пісні, танці у виконанні гурткових колективів колегіуму.

25 років тут вирує життя; з радістю, по родинному зустрічають нових колегіантів, проводжають випускників; культивують культ знань, творчості, моральності, патріотизму; дотримуються козацьких традицій, щанують і розвивають їх.

Хай щастить тобі, Січовий колегіуме – продовжувач козацьких духу, традицій, вольниці!

Прес – служба
обласної організації
Профспілки