Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Про секрети переговорного мистецтва
  • 24 квітня 2017

19 квітня, в конференц-залі БДПУ з ініціативи голови профспілкового комітету депутата Бердянської міської ради Віталія Лоли для профспілкового активу університету проведено тренінг «Майстерність ведення переговорів».

Його провела тренер, член президії комітету Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, Запорізької обласної ради профспілок, учасник першої (молодіжної) групи дансько-українського проекту ФПУ та 3F «Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократизацію в Україні» Марія Черняєва.

Учасників тренінгу привітав ректор БДПУ, професор Ігор Богданов, побажавши успіхів у набутті знань для активності в молодіжному профспілковому русі...

Разом із університетськими профспілковими лідерами та предтавниками студентського самоврядування Марія Миколаївна запланувала  практичний тренінг з переговорного мистецтва (підготовка до успішних переговорів, делегування у переговорах, переговори проти торгів, примирення, закріплення угоди); розглянуті питання: «м’які» та «жорсткі» переговори; етапи переговорів; стилі та стратегії переговорів; конфліктні ситуації під час переговорного процесу та їх вирішення; гендерні особливості переговірників (специфічні особливості чоловіків та жінок у співпраці); роль переговорного процесу під час колективно-договірного процесу тощо.

Пріоритет у тренінгу надаватиметься проблемним питанням у переговорах та роботі в малих групах, що навчить учасників самим якісно проводити переговори. Для учасників тренінгу проведено ситуативні ділові ігри, практика, інтерактивні вправи. Учасники отримали аналіз та рекомендації стосовно своєї переговорної поведінки та поради до удосконалення.

Захід пройшов цікаво, ефективно, змістовно і сприяв розвитку професійної майстерності профспілкового активу з питань ведення переговорного процесу, соціального партнерства.

Прес – служба
ПК ППО БДПУ