Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Допомога пораненим бійцям АТО
  • 9 грудня 2014

В селі Кам’янському Василівського району є спеціальна ЗОШ – інтернат Запорізької обласної ради (директор Панченко Г.В., голова ППО Абрамович Г.В.). У ці складні часи, як і по всій країні, вихованці, педагогічний колектив, працівники інтернату не стоять осторонь від викликів сьогодення. Завдяки волонтерським зусиллям ними зібрано допомоги на суму 10 200 гривень. Її надано двом молодим бійцям – учасникам АТО, які отримали важкі поранення і є їх земляками.

Олександр Гринь, 28 років, житель с. Орлянка. У складі 93-ої окремої механізованої бригади з квітня цього року воював на сході України впродовж чотирьох місяців. Лихо спіткало його під Артемівськом, коли колона потрапила в засідку. Під безперервними обстрілами бойовиків Олександр із побратимами дуже довго чекали на підкріплення. За свою мужність і героїзм він розплатився здоров'ям - чоловік отримав серйозні травми ніг і потребує тривалої реабілітації, а в майбутньому - імплантації обох колінних суглобів. На даний час пересувається тільки в інвалідному візку.

Найгіршим же є те, що вже 3 місяці він не може отримати довідку з військової частини про участь в АТО. Без цього папірця Олександр не матиме статуса учасника бойових дій, а отже жодних соціальних виплат і матеріальної компенсації.

Ільницький Максим, с. Мала Білозерка, 1986 р.н., не одружений. Проживає з матір’ю, якій 75 років. Коли мати дізналася про поранення сина, потрапила до лікарні з інфарктом.

Військовий з 23-го батальйону територіальної оборони Максим Ільницький добровільно зголосився захищати рідну країну ще в квітні. Довгі місяці пробув в зоні АТО під Маріуполем. 5 вересня в складі танкової колони батальйону, яка рухалася в Новоазовськ, хлопець потрапив під обстріл. Їх колону розбили бойовики, загинули троє українських захисників. Максиму осколком перебило ногу, у нього була контузія, хлопець дивом вижив. Боєць 2 кілометри повз від місця обстрілу з простреленою ногою, втратив багато крові. Максим на протязі двох місяців проходив лікування. За його життя і здоров'я боролися медики Дніпропетровського госпіталю, а потім вінницькі лікарі. Він переніс ряд складних операцій, попереду ще декілька. Пересувається на милицях. У Запоріжжя захисник приїхав 19 листопада.

Наш колектив впевнений – коли ми, Українці, разом, ми єдині та непереможні.

Голова ППО
Кам’янської спеціальної
ЗОШ – інтернату
Г.В. Абрамович