Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Радісне відчуття здорового тіла
  • 12 квітня 2017

Для кожного з нас найцінніше – це здоров’я. Ніщо не може зрівнятися з цим божим даром. Проте стан нашого організму залежить не тільки від щедрот природи, а дбайливо ставитися до свого тіла зобов’язаний кожен із нас. Пам’ятаймо: ніякі багатства, слава чи високе соціальне становище не замінять нам радісного відчуття здорового тіла.

У більшості країн вже давно зрозуміли, що здоров’я кожного громадянина – це не тільки його особиста справа, але й один із основних державних обов’язків. Здоровий громадянин формує сильну й міцну державу, яка здатна стати успішною в сучасному світі. Питаннями збереження здоров’я людей у глобальному масштабі вже давно займається Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), яка була створена після другої світової війни і за досить короткий термін зуміла домогтися багато чого: середня тривалість життя збільшилася, відступили багато хвороб, світ став кращим.

Але лікарі не зможуть нам допомогти, якщо ми самі не будемо берегти свого здоров’я. Для популяризації здорового способу життя в 1950 році був заснований Всесвітній день здоров’я, який щороку відзначається в один і той же день 7 квітня.

І ось 7 квітня відзначаючи це «здорове» свято, студенти та викладачі факультету фізичного виховання БДПУ (декан – професор, Олімпійський чемпіон Сергій Кушнірюк) традиційно влаштували на Приморській площі спортивно-танцювальний флешмоб-руханку та символічний пробіг «За здоровий спосіб життя»з участю студентів усіх факультетів і учнів економіко-гуманітарного коледжу БДПУ.

Учасників заходу вітали голова ППО БДПУ, депутат міської ради Віталій Лола, начальник відділу молоді та спорту міськвиконкому Вадим Шумілов та проректор з науково-педагогічної роботи, доцент БДПУ Вікторія Ліпич, декан факультету фізичного виховання Сергій Кушнірюк.

Прес-служба
ПК ППО БДПУ