Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Семінар студентського профактиву в МДПУ
  • 10 квітня 2017

Традиційний дводенний семінар студентського профспілкового активу вищих навчальних закладів, первинки яких входять до складу Запорізької обласної організації галузевої Профспілки, цьогоріч пройшов в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького. Це перший виїзний семінар, так як до цього ці заходи проходили в Запоріжжі. В навчанні взяли участь представники 5 ВНЗ: Запорізького національного університету, Запорізького національного технічного університету, Запорізької державної інженерної академії, Бердянського і Мелітопольського державних педагогічних університетів – всього 35 чоловік.

Захід пройшов у рамках обласної профспілкової акції “Ти потрібен Профспілці, Профспілка потрібна тобі.”, присвяченої Року первинної профспілкової організації.

Відкрила семінар і проінформувала учасників про діяльність ФПУ, ЦК, обласного комітету Профспілки, їх молодіжну політику голова обласної організації Н.І. Гринь. Ректор МДПУ А.М. Солоненко, колишній голова первинної організації, розповів про співпрацю керівництва університету з первинною організацією, профспілковим комітетом по соціально-економічному забезпеченню та захисту осіб, які навчаються, створенню належних умов для навчання та відпочинку.

Заступник голови обкому Профспілки Ю.І. Юдін проінформував учасників про стан і розвиток студентського профспілкового руху у світі та Україні. Інформацією про роботу Всеукраїнського семінару “Студентські профспілки в Україні: “інертна” структура чи унікальне об’єднання?” поділився учасник цієї навчально-дискусійної платформи, член ПК ППО МДПУ Е.Г. Муртазієв.

Голова ППО Мелітопольського ДПУ Дюжикова Т.М. разом зі студентським сектором ПК ППО цікаво і змістовно презентували свою роботу за різними напрямками статутної діяльності.

Обмін досвідом роботи став логічним завершенням першого дня семінару.

Другий день семінару розпочався з тренінгу по “SELF-менеджменту” з досягнення особистої ефективності.

Для учасників семінару проведено 2 оглядові екскурсії: по Мелітопольському ДПУ та Таврійському державному агротехнологічному університету.

В подарунок для гостей студентський сектор ПК ППО МДПУ в перший вечір підготував і провів цікавий вечір відпочинку.

Різноманіття форм і методів роботи, подачі інформації, цікаві дискусії, екскурсії, обмін досвідом сприяли підвищенню проінформованості та  профспілкової майстерності учасників семінару.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки