Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Студентка БДПУ – переможець конкурсу «Я – Українка! – 2017»!
Студентка БДПУ – переможець конкурсу «Я – Українка! – 2017»!
  • 17 березня 2017

14 березня, в Запоріжжі фінішував обласний конкурс патріотичного спрямування для студентської молоді «Я – Українка! – 2017». Починаючи з 2013 року його організатором є обласний центр патріотичного виховання молоді за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

До участі у конкурсі запрошувалися дівчата віком від 16 до 25 років, а також студентки вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації.

Під час конкурсу члени журі оцінювали вміння учасниць триматись на сцені, харизматичність та неординарність дівчат, а також уміння органічно поєднати українські традиції із сучасним життям. Конкурс проводився у три тури: відбірковий, підготовчий та завершальний. На підготовчому етапі учасницям допомагали проявити себе компетентні фахівці зі сценічної майстерності, вокалісти, хореографи; на дівчат очікували майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, дизайну, візажу та ораторського мистецтва. Дівчата демонстрували свої здібності в конкурсі талантів, інтелектуальному змаганні, конкурсі краси тощо.

Активну участь на всіх етапах конкурсу цьогоріч взяли студентка 4 курсу факультету дошкільної спеціальної та соціальної освіти БДПУ Дарина Литвиченко та студентка 3 курсу факультету психолого-педагогічної освіти та мистецтв БДПУ Єлизавета Клочко. Звання найкращої, найчарівнішої україночки нашого краю виборювали 25 дівчат з усієї Запорізької області. Завершальний етап конкурсу почався 10 березня і закінчився фінальним виступом учасниць 14 березня у палаці культури «Орбіта».

Під час фінальних виступів Дарина, відчуваючи активність і спільну жагу до перемоги університетської групи підтримки на чолі з першим проректором БДПУ, професором Ольгою Гуренко, зуміла вразити не тільки членів поважного журі, а й усієї глядацької аудиторії. І результат – Дарина Литвиченко – переможець обласного конкурсу «Я – Українка! – 2017»! Групу підтримки у добрий путь проводжали голова первинної профспілкової організації університету, депутат Бердянської міської ради Віталій Лола та ректор університету Ігор Богданов. І за гарною традицією профком університету приготував групі підтримки смаколики у дорогу для доброго настрою та енергії для вболівання.

Сьогодні студентка поділилася враженнями: «Дуже пишаюсь тим, що брала учать в такому цікавому конкурсі, а коли отримала перемогу, то не могла стримати емоцій, адже зуміла показати себе справжньою українкою, патріоткою. Дякую своїм рідним та дорогому університету за підтримку…».

Прес-служба
ППО БДПУ