Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Пройшла розширена президія обкому Профспілки
  • 1 березня 2017

28 лютого у малій залі обласної ради профспілок пройшло розширене засідання президії обласного комітету Профспілки. Окрім членів президії на нього були запрошені голови районних, міських організацій Профспілки, ППО ВНЗ. На розгляд президії винесено 14 питань з різних напрямків статутної діяльності.

Першим і самим обговорюваним було питання про діяльність галузевої та обласної організації Профспілки щодо соціально – економічного захисту спілчан в 2016 році. Голова обласної організації Профспілки Н.І. Гринь зробила розлогий аналіз роботи галузевої і обласної профспілкових організацій, зупинилась на основних здобутках та перспективах подальшої боротьби за покращення економічного становища працівників. Вона відзначила, що консолідована позиція профспілок, конструктивна співпраця з соціальними партнерами, наполегливість у відстоюванні інтересів членів Профспілки, активні протестні дії в 2016 році дали вагомий результат – заробітна плата освітян виросла на 40 – 50%, мінімальна заробітна плата – вдвічі, збережено академічні стипендії, збільшено розміри стипендіального забезпечення.

В рамках проведення Року первинної профспілкової організації, оголошеного Федерацією профспілок України, в цілях посилення мотиваційних факторів профспілкового членства, ефективності інформаційного забезпечення вирішено провести обласну профспілкову акцію “Ти потрібен Профспілці, Профспілка потрібна тобі”. З цією метою будуть проведені інформаційно – методичні наради з головами ППО, профспілкових бюро факультетів, профгрупоргами. З другої декади березня і до кінця квітня в закладах освіти пройдуть тематичні профспілкові збори за участю соціальних партерів, голів районних, міських організацій Профспілки, працівників виконавчого апарату обласного комітету Профспілки. Провідною ідеєю цих зборів повинні стати підсумки діяльності, здобутки і перспективи роботи галузевої, обласної, територіальних і первинних організацій Профспілки. Вони повинні стати відкритою демократичною ромовою про роль профспілок в житті сучасного українського освітянина, працівника галузі з перспективою їх розвитку.

Заступник голови Юдін Ю.І. дав глибокий аналіз статистичної звітності щодо профспілкового членства, його динаміки, стану охоплення працюючих і студентської молоді членством у галузевій Профспілці. Президія відзначила стабільну роботу по охопленню членством у Профспілці Великобілозерської, Куйбишевської, Мелітопольської, Чернігівської РО, Бердянської, Енергодарської МО, Заводської, Комунарської РО Профспілки в м.Запоріжжі, об’єднаної ППО БДПУ, ППО працівників ЗДІА, Запорізького електротехнічного коледжу ЗНТУ, ППО студентів ЗНТУ і прийняла рішення активізувати організаційну внутріспілкову роботу в ППО закладів і установ освіти, які увійшли або знаходяться в стані входження в об’єднані територіальні громади, з метою збереження організацій і профспілкового членства; налагодити ефективне соціальне партнерство з керівництвом та органами управління освітою громад; активізувати роботу по інформуванню членів Профспілки про діяльність ФПУ, ЦК, обкому галузевої Профспілки, РО, МО Профспілки, ППО ВНЗ шляхом участі в засіданнях виборних органів ППО, на профспілкових зборах, заходах через інформаційні матеріали та листівки, засоби масової інформації, інформаційні профспілкові куточки, інтернет – сайти та сторінки.

Традиційно в лютому президія розглянула питання про виконання профспілкового бюджету 2016 року та результати ревізії фінансово – господарської діяльності обласної організації Профспілки, які доповів голова обласної ревізійної комісії Гришко О.І.

За інформацією заступника голови Юдіна Ю.І., який вивчав питання роботи з резервом профспілкових кадрів, навчання та інформування профактиву в Бердянській МО Профспілки, стан діяльності з цього напрямку було визнано задовільним.

Головний спеціаліст обласної організації Профспілки Баламут І.В. від постійної комісії обкому з питань охорони праці доповів результати розгляду матеріалів поданих на обласний етап Всеукраїнського конкурсу. Розширена президія затвердила пропозиції комісії щодо переможців конкурсу та розмір профспілкової виплати переможцям і учасникам конкурсу. I місце у конкурсі посіла Бердянська гімназія №3 “Сузір’я”. Вона і представлятиме в цьому році нашу область на цьому профільному Всеукраїнському конкурсі. II місце посів ДНЗ №46 “Віночок” м. Мелітополя. III місце розділили ЗОШ I-III ступенів №23 Комунарського району м.Запоріжжя і ДНЗ №14 м.Енергодара. Переможці і учасники нагороджені Почесними грамотами комітету обласної організації Профспілки.

Для участі в обласному конкурсі на кращий колективний договір 2016 року, який проводиться Запорізькою ОДА, обласною радою профспілок, президія вирішила представити матеріали Комунального закладу “Запорізька спеціальна ЗОШ – інтернат №1”.

Розширена президія також розглянула ряд інших питань статутної діяльності і прийняла відповідні рішення.

Кожен голова районної, міської організації Профспілки, ППО ВНЗ отримав брошуру з текстом Галузевої угоди на 2016 – 2020 роки, Статути Профспілки на кожну первинну організацію, Інформаційно – методичний збірник з підсумками діяльності обласної організації за 2016 рік.

Розширене засідання президії було інформаційно насиченим, змістовно наповненим. Головним об’єктом питань, що розглядалися, була первинка, і це є резонним у Рік первинної профспілкової організації.

Прес – служба
обласної організації
Профспілки