Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
В області пройшли традиційні серпневі колегії
  • 28 серпня 2014

Напередодні нового 2014 – 2015 навчального року в районах, містах області пройшли серпневі засідання розширених колегій органів управління освітою. 27 серпня відбулась розширена колегія Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА, в якій взяли участь голова ОДА В.О. Баранов, його заступник – керівник апарату ОДА О.В. Ніколенко, голова обласної організації галузевої Профспілки Н.І. Гринь, заступники голів РДА, міських голів, голів райадміністрацій Запорізької міськради, керівники органів управління освітою, закладів освіти, голови районних, міських організацій галузевої Профспілки.

Основний доповідач – директор Департаменту М.А. Ярмощук підвів підсумки роботи галузі за 2013 – 2014 н. р. та окреслив пріоритети нового навчального року, що розпочинається в надскладних умовах.

Голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Н.І. Гринь проаналізувала стан виплати заробітної плати протягом минулого навчального року, за період щорічної відпустки, надання щорічної матеріальної допомоги на оздоровлення. Вона розповіла про дії ЦК, обласного комітету Профспілки щодо відстоювання інтересів педагогічних працівників у зв’язку з прийняттям постанов Кабміну від 25.03.2014р. №88 та 89, перебіг судового процесу між галузевою Профспілкою, Кабміном та МОН України стосовно 20% надбавки. Надія Іванівна акцентувала увагу на тому, що освітяни з розумінням ставляться до ситуації, що склалася в Україні, але урядові заходи по економії, велика інфляція та надстрімкий ріст цін ставлять їх на межу виживання.

У своєму виступі вона закликала керівників органів управління освітою, закладів та установ освіти, профспілкових лідерів зайняти принципову позицію по відстоюванню трудових, соціально – економічних прав та інтересів працівників, їх заробітної плати. Захищений вчитель це запорука якісної освіти.

Гринь Н.І. також виразила занепокоєння станом оплати замін та інших доплат, питанням врегулювання режиму роботи закладів освіти протягом нового навчального року.

В своїх виступах В.О. Баранов, М.А. Ярмощук, Н.І. Гринь подякували працівникам галузі за їх нелегку працю, вагомий внесок у формування майбутнього України, побажали миру, наснаги, нових творчих здобутків.