Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • В Енергодарі посадові оклади всіх педпрацівників піднято з 1 січня
В Енергодарі посадові оклади всіх педпрацівників піднято з 1 січня
  • 2 лютого 2017

Своїми наполегливими діями (переговори, письмові звернення, участь у акціях протесту) в 2016 році Профспілка працівників освіти і науки України добилась значного підвищення заробітної плати для працівників галузі. Мінімальна заробітна плата підвищена вдвічі і становить 3200 гривень. Заробітна плата педагогічних працівників закладів і установ освіти, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції, з 1 січня 2017 року зросла майже на половину.

За постановою Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016р. № 974 «Про внесення зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002р. № 1298», якою передбачено підвищення на 2 тарифні розряди посадових окладів та ставок заробітної плати, підвищення посадових окладів педпрацівників інших закладів, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, буде здійснюватись з 1 вересня 2017 року.

Разом з тим, органам місцевого самоврядування надано право приймати рішення про підвищення посадових окладів педагогічним працівникам закладів та установ освіти, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, зокрема дошкільних, позашкільних, професійно – технічних, вищих навчальних закладів, методичних установ та інших, у більш ранні терміни.

За рекомендаціями ЦК та обласного комітету Профспілки президія Енергодарської міської організації, управління освіти Енергодарської міської ради звернулися до міського голови Музики П.О., депутатів ради з клопотанням про підвищення заробітної плати педагогічним працівникам дошкільних та позашкільних закладів з 1 січня 2017 року.

27 січня за участю 31 депутата XII сесія Енергодарської міської ради розглянула питання бюджету міста на 2017 рік і одноголосно підтримала пропозицію про підвищення заробітної плати педагогічних працівників дошкільних та позашкільних закладів міста з 1 січня 2017 року і виділила на це додаткових 6 мільйонів гривень. Цьому сприяло і те, що голова міської організації Профспілки М.Д. Чорний є депутатом міської ради.

Небайдужа позиція соціальних партнерів – міської профспілкової організації та управління освіти стала запорукою хорошої справи – підвищення добробуту освітян міста.

Прес – служба
Енергодарської
МО Профспілки