Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Зустріч керівництва області зі студентською молоддю
Зустріч керівництва області зі студентською молоддю
  • 27 січня 2017

25 січня 2017 року в Запорізькому обласному центрі молоді відбулася зустріч голови Запорізької обласної державної адміністрації Бриля К.І. зі студентською молоддю області з нагоди відзначення Дня студента. На зустрічі були присутні: заступник голови облдержадміністрації Гугнін Е.А., директор Департаменту освіти і науки ОДА Озерова Т.Я., начальник Управління молоді, фізичної культури спорту ОДА Власова Н.Ф., директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Мещан І.В., а також студенти вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Запорізької області. Під час зустрічі студентська молодь задавала очільнику регіону важливі питання,що хвилюють сучасну молодь. Серед них - створення регіональної Програми підтримки обдарованої молоді в різних сферах діяльності, умови працевлаштування молодих фахівців, молодіжна житлова програма, пільговий проїзд для студентства, і звичайно ж, зміни у системі нарахування стипендій. Студентство цікавили і перспективи розвитку Запорізького регіону, покращення його екологічного стану, створення комфортних умов проживання та особистісного розвитку.

Костянтин Бриль привітав молодь із Днем студента та розповів про свій трудовий і життєвих шлях, згодом наголосивши, що сьогодні за розвиток України відповідають ті, хто працює на користь держави. Єдина лінія, якої дотримується керівництво області – розбудова регіонів.

Костянтин Іванович зазначив, що вирішення більшості питань належить до повноважень державної влади, але керівництво Запорізької області вже працює в напрямку їх вирішення і неодмінно буде сприяти вирішенню проблемних питань, що стосуються студентської молоді регіону.

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького був представлений делегацією з 27 студентів, серед яких голова студентської ради Передрій Дар’я, голови студентських рад факультетів (інституту), голови студентських профбюро, студентських профактивів факультетів. Очолювали делегацію директор Навчально-наукового інституту соціально-педагогічної та мистецької освіти, професор Федорова О.В. і методист навчального відділу, к.п.н Муртазієв Е.Г.

Бердянський державний педагогічний університет на зустрічі представляли: проректор з науково-педагогічної роботи Вікторія Ліпич, голова студентського самоврядування Дмитро Кіосов, заступник голови профкому по роботі зі студентами Юлія Хаматгораєва та студентка факультету дошкільної, спеціальної та соціальної освіти Анастасія Лебедєва.

Важливою частиною зустрічі була можливість студентів університету поспілкуватися особисто з губернатором. Студенти задавали питання, які їх турбували, а саме:

  1. Чи можна сприяти розробці регіональної програми працевлаштування студентів під час навчання за неповним робочим часом?
  2. Чи здійснювався аналіз щодо переліку спеціальностей, які необхідні для регіону, і якщо так, то коли будуть виділені місця регіонального замовлення по цим спеціальностям?
  3. Чи планується упровадження грантів Держобладміністрації чи обласного Департаменту освіти і науки для студентів з підтримки і стимулювання їх творчих здобутків, досягнень у фізичній культурі, спорті, мистецтві а також науково-дослідній і громадській діяльності?
  4. Чи планується розширення програми підтримки ЗОШ у сільській місцевості а також випускників педагогічних вузів, які там будуть працювати?

На поставлені запитання студенти отримали обґрунтовані відповіді.

В цілому зустріч пройшла у діловій, дружній, доброзичливій атмосфері та в активному діалозі з першими особами керівного апарату області, що безумовно сприяє консолідації студентської молоді і налаштовує на перспективну і результативну співпрацю.

Студенти МДПУ імені Богдана Хмельницького висловлюють щиру подяку виконуючому обов’язки ректора університету Солоненку А.М., голові профспілкового комітету Дюжиковій Т.М., а також Запорізькій обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України в особі голови Гринь Н.І. та головного бухгалтера Піскун О.Я. за надану можливість взяти участь в даному заході.

За матеріалами
учасників зустрічі
Муртазієва Е.Г. ,
Хаматгораєвої Ю.Р.