Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Боротьба за бюджет міста Мелітополя
  • 22 грудня 2016

Третій рік поспіль профспілки бюджетної сфери міста Мелітополя переймаються питанням отримання заробітної плати, яка безпосередньо залежить від своєчасного прийняття бюджету.

В 2014 році на засіданні координаційної ради профспілок міста, яке проходило під гаслом «Почуйте наш голос!», було передано спільного листа народному депутату Є.В.Балицькому до Верховної Ради України. В грудні 2015 року вони спільно з громадськістю проводили акцію «Змусь депутата працювати» і вимагали вже своїх депутатів своєчасно прийняти бюджет. Схоже, у опозиційного вже напрацьована система і в цьому році події повторюються.

П’ять днів триває в нашому місті «сесія» з прийняття головного фінансового документа міста. За її ходом он – лайн спостерігають майже всі мешканці Мелітополя, ті, хто чекає в 2017 році отримання підвищеної заробітної плати - педагоги, медики, працівники культури.

Відкритість, яку забезпечили цього року в обговоренні бюджету, зіграла явно не на руку депутатам-саботажникам з опоблоку, які і в цей раз не збираються своєчасно ухвалювати головний фінансовий документ. Мешканці міста стають заручниками у вирішенні особистих амбіцій депутатів- опозиціонерів.

Дивлячись на те, як депутати опоблоку разом з фракцією Партії ветеранів Афганістану відверто саботують прийняття бюджету, мешканці міста вирішили не залишатись осторонь.

Голови профспілкових організацій разом з членами профспілок, працівниками навчальних, медичних закладів, установ культури впродовж п’яти днів були присутні в сесійній залі під час обговорення важливих питань і, врешті решт, після того, як депутати в черговий раз залишили сесійну залу і не стали голосувати за програми та бюджет 2017 року, вирішили в черговий раз закликати депутатів до прийняття бюджету міста.

Звертаючись до депутатів Опоблоку, які на той час вже втекли з якогось надуманого приводу із залу засідань, голова міської організації профспілки працівників освіти Тетяна Маненко сказала: - За цим не можливо спостерігати. Ми хотіли звернутися до депутатів опозиційного блоку, але на жаль, вони залишили залу. Я від працівників освіти просто прошу: зрозумійте своїх виборців, прийміть своєчасно міський бюджет. Подумайте про мешканців міста, а не про свої особисті амбіції. Від імені працівників освіти, від імені тих, хто працює в дитячих садках, в школах, хто чекає підвищення зарплати з 1 січня прошу – проголосуйте за програми і бюджет. Жити на 1/12 2016 року в січні 2017 буде просто неможливо. Зрозумійте наших працівників.

Підтримала колегу голова міської організації Профспілки працівників культури Тетяна Столярова: - Ми учора теж були присутніми на засіданні тому, що ми виступаємо від імені людей, які навчають, лікують і несуть культуру в маси. Я думаю, у кожної людини, яка тут знаходиться, є діти, онуки. Кожен окремо здається нормальною людиною. Йде з'ясування якихось стосунків, в той час, коли маса людей, бюджетників отримують копійки. А тут сидять люди не бідні. Дивитися на це з боку просто неможливо, з'ясування особистих стосунків перенесли на бюджет. Це депутати повинні думати про нас, а не ми сидіти в залі і всі по черзі вибігати і умовляти проголосувати за бюджет.

Кожен день до депутатів звертались міський голова, начальник фінуправління, керівники навчальних та медичних закладів, депутати минулих скликань, відомі громадяни міста.

Спільні дії привели до перемоги! Врешті-решт депутати затвердили захищені статті бюджету, а тепер продовжують працювати в комісіях над розподілом бюджету розвитку.

Прес – центр
Мелітопольської МО
Профспілки