Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Пройшли IV пленум та засідання президії обласного комітету Профспілки
Пройшли IV пленум та засідання президії обласного комітету Профспілки
  • 19 грудня 2016

15 грудня у малій залі обласної ради профспілок пройшло засідання IV пленуму обласного комітету Профспілки. На його розгляд було винесено 7 важливих питань з різних напрямків статутної діяльності.

Першочергово розглянуті питання про виконання Угоди між Департаментом освіти і науки Запорізької ОДА та комітетом Запорізької обласної організації галузевої Профспілки на 2013 – 2015 роки, дія якої була продовжена на 2016 рік та укладення нової угоди на 2017 – 2020 роки. Роботу по виконанню попередньої обласної угоди визнано задовільною, т.я. переважна більшість її положень виконана повністю, деякі – частково.

Нова обласна галузева угода на 2017 – 2020 роки попередньо була розроблена з урахуванням нової Галузевої угоди на 2016 – 2020 роки, опрацьована спільно комісією Департаменту освіти та обкому Профспілки. Проект угоди був розміщений на сайті обласної організації Профспілки і пройшов попереднє обговорення. Пленум ухвалив її остаточний варіант і прийняв рішення про її підписання і подання на повідомну реєстрацію.

Заступник голови Юдін Ю.І. проінформував членів обласного комітету про результати вивчення питання щодо роботи організаційних ланок Куйбишевської і Шевченківської у м.Запоріжжі районних організацій Профспілки щодо додержання статутних вимог у частині організаційного та фінансового зміцнення, посилення виконавчої дисципліни, мотиваційних аспектів профспілкового членства. Це питання пленуму планувалось у річному плані роботи комітету на виконання постанови VII пленуму Центрального комітету від 28.11.2013 р.

Роботу обох районних організацій визнано задовільною. Відзначено високий рівень роботи з цього напрямку статутної діяльності більшості первинних організацій цих районів та співпраці з органами управління об'єднаними територіальними громадами в Більмацькому (Куйбишевському) районі.

IV пленум обласного комітету затвердив план роботи, кошторис обласної організації на 2017 рік, програму “Оздоровлення і відпочинок 2017 року”, вніс зміни до складу комітету.

На засіданнях пленуму і президії гостро постало питання щодо законопроекту № 5130, який спрямований на звуження соціальних гарантій та стипендіального забезпечення студентської молоді. За інформацією голови обласної організації Гринь Н.І., голови ППО студентів Запорізького національного технічного університету Іванченка А.В., на виконання постанови бюро президії ЦК Профспілки було вирішено підтримати ініціативу ВНЗ Одеської області по проведенню Всеукраїнської акції протесту “Врятуємо освіту - # 5130 ВЕТО”, надіслати протесні листи Президенту України, народним депутатам України від Запорізької області, організувати збір підписів студентів про відміну законопроекту №5130, провести інші протесні заходи.

Президією було прийнято ряд інших важливих рішень щодо подальшого розвитку статутної діяльності, мотивації профспілкового активу.

Відповідно до Закону “Про соціальний діалог в Україні” та інших нормативних актів відділенням Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. В урочистій атмосфері на IV пленумі обласного комітету начальник відділення НСПП С.І. Четвертак вручив голові обласної організації Профспілки Н.І. Гринь рішення та свідоцтво №007-16-08Т про відповідність критеріям репрезентативності на територіальному рівні.

Репрезентативна, з новою обласною галузевою угодою, рішуче настроєна на соціально – економічний захист спілчан, Запорізька обласна організація освітянської Профспілки впевнено крокує у новий рік свого майбуття.

Прес – служба
обласної організації
Профспілки