Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Готуємо профспілкову зміну
  • 1 грудня 2016

З метою реалізації Концепції роботи з профспілковими кадрами та активом у Профспілці працівників освіти і науки України (2004), на виконання постанови президії комітету Запорізької обласної організації Профспілки “Про резерв профспілкових кадрів та роботу з ним” від 19 квітня 2016 року № П- 6 -1 та у відповідності з рекомендаціями по створенню системи роботи з резервом профспілкових кадрів у листопаді 2016 року у Василівській районній організації Профспілки проведено місячник з навчання резерву на посаду голови районної організації.

Особливу увагу було приділено сьогоденню профспілок. Не все так легко у нашій роботі. Ми міняємо сприйняття Профспілки спілчанами та відновлюємо довіру до неї, як до захисника прав, а не носія оздоровлювальних та культмасових заходів, намагаємось змінитись зсередини, базуючись на досвіді та розумінні. Так, ми не встигаємо за вимогами часу, і поки не можемо діяти на випередження ситуації. Ці питання були головними для голів первинних організацій як учасників активного навчання резерву. Адже саме вони є першою ланкою, яка професійно представляє Профспілку у трудових колективах.

Сьогодні всі повинні зрозуміти, що головні завдання – це кадри і робота з молоддю; оволодіння інформаційними технологіями і впровадження їх у профспілкову роботу; боротьба за громадську думку; активне впровадження у громадську думку ідеї про те, що Профспілки – це організація, яка не просто відстоює права і добробут трудящих, але і бореться за справедливість! А головне – голови первинок повинні зрозуміти, що їм найближчим часом належить вирішувати складні завдання самим. Сучасні інноваційні методи профспілкового навчання резерву побудовані на практичній основі і ставлять на чинне місце принцип навчання через діяльність. Тому голови первинок району впродовж місяця активно приходили на робоче місце голови районної організації, де їм надавалась можливість коли під керівництвом голови та головного бухгалтера, а в більшості, самостійно вирішувати дуже складні питання та робити висновки, засновані на їх початкових знаннях і досвіді, а також надавати консультації, поради, працювати з документами, відповідати на листи та звернення, виїжджати у первинки. Такий метод навчання дозволяє розвивати здібності профспілкових активістів в галузі психології, спілкування та комунікації, для того, щоб вони могли грамотно вести переговори, відстоювати інтереси трудящих, вести дискусії і спілкуватися з трудовим колективом, вчити працівників самостійного аналізу і оцінки соціальної, економічної і політичної ситуації.

Сподіваюсь, що за місяць наші практиканти здобули певний багаж знань, необхідних молодому профспілковому активістові в майбутній діяльності. Профспілки не розпадуться ніколи, тому що в їх основі лежить вища ідея людства – справедливість, розумний і доцільний устрій суспільного життя.

Голова
Василівської РО
Профспілки
О.Г. Бабаченко