Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Шлях довжиною в 60 років
  • 29 листопада 2016

18 листопада 2016 року відзначив своє 60-річчя від дня заснування Комунальний заклад «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 1» Запорізької обласної ради. Заклад розташований у мальовничому екологічно чистому районі міста Запоріжжя – Великому Лузі.

Десятиліттями набувався досвід навчання, виховання та реабілітації дітей з наслідками дитячого церебрального паралічу та поліомієліту, порушеннями опорно-рухового апарату або розумовою відсталістю.

На святі були присутні учні, їх батьки, працівники закладу, випускники, ветерани. Зі святкової сцени лунали теплі вітання із побажаннями процвітання та довгих років існування. Привітати ювілярів завітали і почесні гості, які постійно допомагають закладу, йдуть на співпрацю, відгукуються на будь – які питання та розуміють проблеми: директор Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Озерова Т.Я., депутати обласної ради, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Гринь Н.І., голова Дніпровської РО Профспілки Пашко А.М., директори інтернатних закладів.

Голови обласної та районної організацій галузевої Профспілки нагородили Почесними грамотами обласного комітету Профспілки з профспілковими виплатами

  • Ярову Л .Д. – директора інтернату за ефективне соціальне партнерство та плідну співпрацю з Профспілкою;
  • Качуру Т.Л. – голову ППО;
  • Бедрік С.І. – члена ПК ППО;
  • Блохін Н.В., Парфентьєву К.М., Радкевич С.В.

Виставка дитячих робіт підтвердила, що уроки трудового навчання та соціально – побутового орієнтування допомагають учням інтегруватися у суспільство, підготуватися до дорослого життя. Створені умови сприяють соціальній адаптації дітей – інвалідів, допомагають навчитися облаштовувати побут.

Святковий концерт був настільки насиченим та різнобарвним, що із впевненістю можна сказити – дозвілля учнів – всебічне та різноманітне. Творчі здібності розвиваються у хореографічному, вокальному та образотворчому гуртках, в англомовному ляльковому театрі. Учні, які мають хист до декоративно – ужиткового мистецтва, займаються у гуртках технічної та обслуговуючої праці.

Висновок один – школа – інтернат є невід’ємною ланкою в системі загальної середньої освіти, яка допомагає дітям з особливими потребами отримати не тільки шкільні знання, а і пристосуватися до життя, покращити своє здоров’я, якісно інтегруватися у суспільство.

ПК ППО