Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Мотивація профспілкового членства – це об’єднання усіх для вирішення проблем кожного
Мотивація профспілкового членства – це об’єднання усіх для вирішення проблем кожного
  • 28 листопада 2016

Збереження та збільшення чисельності членів Профспілки – одна з важливих задач організаційного укріплення профспілок на сучасному етапі. Ми знаємо, що авторитет профспілкової організації її здатність ефективно представляти та захищати інтереси працівників перед роботодавцем залежить від кількості та активності членів Профспілки. Також не секрет, що діяльність профспілкових організацій залежить від професіоналізму профспілкових лідерів та їх команди. Тому пріоритетним завданням Василівської районної організації Профспілки працівників освіти по навчанню профспілкового активу стало формування знань, форм та навичок, необхідних головам профспілкових первинок у роботі для захисту прав членів Профспілки.

З метою підвищення рівня знань, інформованості голів первинок та профактиву району, в районній організації Профспілки працівників освіти склалася певна система в організації профспілкового навчання. Так 18 листопада 2016 року на базі КЗ «Василівська загальноосвітня школа №1 I-III ступенів» з головами первинних профспілкових організацій працівників освіти був проведений тренінг «Мотивація профспілкового членства та роботи у профспілці».

Тренінг провела учасниця дансько – українського проекту Черняєва Марія – член обкому та президії обкому Профспілки. Розглядались питання щодо формування мотивації людини, стимулів роботи у профспілці. Цікавими були питання вміння «розпізнати» стимули людини та замотивувати її; а також конфліктні ситуації та їх вирішення із збереженням команди.

На тренінгу модератор створила атмосферу невимушеності, зацікавила всіх своєю ерудованістю, запалом. Методичний супровід, практичні вправи, робота в групах, висвітлення проблемних ситуацій у профспілковій роботі, пов’язаних із мотивацією, аналіз, власні приклади учасників, інтерактивні вправи – ці форми роботи пройшли не вимушено та швидко. За відгуками чекати не прийшлося. «Море позитивних емоцій, вражень та досвіду! Щира подяка за продуктивний та насичений захід, вдале поєднання теоретичної частини з практичними завданнями».

О.Г.Бабаченко
голова Василівської РО
Профспілки