Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Культурно – масові заходи в ЗНУ
  • 28 листопада 2016

В Міжнародний день студента представники університетського колективу – студенти, викладачі та співробітники разом із родинами завітали на концерт симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії під керівництвом головного диригента, народного артиста України В’ячеслава Реді. Цей чудовий музичний сюрприз подарувала спілчанам первинна профспілкова організація Запорізького національного університету.

Перед початком концертної програми присутніх у залі – усіх нинішніх і колишніх студентів, і тих, хто продовжують навчатися протягом життя – від імені ректорату університету привітав проректор з науково – педагогічної та навчальної роботи Олександр Гура.

Цього святкового осіннього вечора колектив академічного вишу зміг дещо відірватися від турбот навчальних та наукових і поринути у прекрасний світ симфонічної музики. Під час концерту прозвучали як твори класиків, так і сучасних композиторів, музика з кінофільмів тощо – Жоржа Бізе (з опери «Кармен»), Арама Хачатуряна (вальс з кінофільму «Маскарад»), Мішеля Леграна («Шербурзькі парасольки»), Джо Дассена, з репертуару ансамблю «The Beatles» і багато іншого.

Після завершення концерту освітяни ділилися приємними враженнями і думками з приводу цієї святкової події. Адже подібні моменти не тільки додають яскравості життю, а дійсно зближують представників трудового колективу працівників освіти.

Голова Центру гендерної освіти, доцент факультету соціальної педагогіки та психології Тетяна Голованова виказала думку багатьох учасників вечора: «Щиро вдячна представникам університетської профспілки за можливість поринути у світ високої культури. З точки зору психолога хочу зауважити, що цей захід став певним моментом зближення усіх представників ЗНУ, які відвідали концертний зал ім. Глінки. Ми поспілкувалися один з одним у неофіційній атмосфері, познайомилися із членами родин один одного, загалом відчули, так би мовити, атмосферу сімейного єднання. Окрім іншого, високе музичне мистецтво позитивно впливає на формування естетичного смаку студентів, а також юного покоління, яке сьогодні разом із батьками завітали на вечір».

Наступним етапом роботи ППО ЗНУ є підготовка до новорічних свят. Першим з них стане День Святого Миколая, адже для університетського колективу вже підготовлені сюрпризи і подарунки. Надалі представники первинної організації Профспілки разом із викладачами та студентами – акторами факультету СПП здійснюватимуть підготовку до святкування Нового Року та Різдва Христового.

Прес – центр
ППО ЗНУ