Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Обласний семінар організаторів НТТУМ в Запорізькому обласному центрі “Грані”
Обласний семінар організаторів НТТУМ в Запорізькому обласному центрі “Грані”
  • 10 листопада 2014

6 листопада 2014 року в Комунальному закладі “Запорізький обласний центр” науково – технічної творчості учнівської молоді “Грані” Запорізької обласної ради відбувся обласний семінар для організаторів НТТУМ області з теми “Розвиток інформаційно – комунікаційної культури особистості у пізнавальній та творчій діяльності вихованців позашкільних навчальних закладів”. Відкрив семінар директор Центру “Грані” М.Г. Едель. Захід передбачав 3 частини: теоретичну, інформаційну і практичну.

В теоретичній частині учасники розглянули питання стосовно теми семінару. З питаннями про розвиток інформаційно – комунікаційної культури особистості виступив Едель М.Г., про основи робототехніки та комп’ютерного моделювання як сладової системи розвитку інформаційно – комунікаційної культури методист Гезалова М.А., про культуру комунікації як відображення внутрішньої культури педагога к.п.н., доцент кафедри теорії і методики виховання Горшкова О.Г.

В інформаційній частині заступник директора з науково – методичної роботи О.В. Ревков, завідуюча відділу організаційно – масової роботи С.Я. Бережна познайомили присутніх з питаннями популяризації позашкільної освіти засобами масових заходів.

В практичній частині Заруба С.В. – методист ЗОІППО проінформувала про цільове призначення та задачі методичної служби у позашкільному закладі. Едель М.Г. підняв питання про нормативно – правові засади діяльності позашкільного закладу з науково – технічної творчості у системі всебічного розвитку та профорієнтації учнівської молоді. В лабораторіях Центру активно, зацікавлено пройшла робота координаційно – методичних рад керівників гуртків автомоделювання, авіамоделювання, судномоделювання, інформаційних технологій, фотогуртків, ПТМ.

За круглим столом підведено підсумки роботи семінару.

За багаторічною традицією на семінарі з актуальними питаннями нормативно – правової політики керівника позашкільного навчального закладу виступила юрисконсульт Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Петрашина Л.Г. У своїй доповіді вона розкрила нормативно – правові засади оплати праці, соціального захисту, колективно – договірного регулювання трудових відносин, охорони праці, різних видів відпусток, атестації закладів освіти, ведення трудових книжок, складання посадових інструкцій, правил внутрішнього трудового розпорядку, контрактів з керівниками. На семінарі розкриті нагальні питання трудових відносин, соціального захисту працівників позашкільних навчальних закладів – членів Профспілки.

Прес-служба
обласного комітету
Профспілки