Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Дні обкому в районних організаціях Профспілки
  • 31 жовтня 2016

В мотивації профспілкового членства важливим є питання інформаційного забезпечення. Для підвищення інформаційної компетентності профспілкових лідерів проводимо різні види навчання: тренінги, семінари, узагальнення і поширення позитивного досвіду роботи, круглі столи, дні обкому. Щорічно в план роботи обласної організації Профспілки плануються питання виїзних семінарів для профактиву в чотирьох-п’яти районах – дні обкому Профспілки.

Протягом жовтня за планом роботи виконавчим апаратом комітету обласної організації Профспілки у форматі дня обкому проведено зустрічі з профспілковим активом Гуляйпільської, Великобілозерської, Чернігівської районних організацій Профспілки.

Голова обласної організації Н.І. Гринь проінформувала голів ППО про дії ФПУ, ЦК галузевої Профспілки, обласної організації щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів спілчан, результати зустрічі керівників Всеукраїнських профспілок з Прем’єр-міністром України В. Гройсманом, міністрами Кабінету Міністрів та підтримку акцій протесту в м. Києві 1 та 17 листопада. Головна ідея її виступу – тільки солідарність і взаємодія профспілок допоможуть захистити спілчан від тотального наступу держави на соціальні права громадян.

Заступник голови Юдін Ю.І. працював з профактивом з питань організаційної внутріспілкової роботи. Він проанонсував матеріали блоку “Організаційна робота. Методичні рекомендації” сайту обласної організації Профспілки, що стосуються саме цього напрямку статутної діяльності і закликав профактив ширше використовувати новинні матеріали, зміст розділів сайту для проведення профспілкових зборів, засідань ПК ППО, інформування профактиву, рекомендував активніше просувати цей та інші профспілкові інформаційні продукти в середовище спілчан.

Під час зустрічі юрисконсульт обкому Петрашина Л.Г. зупинилася на питаннях колективно-договірного регулювання трудових, соціально-економічних відносин, що є досить актуальним на початку колективно-договірної кампанії. Також вона прокоментувала з точки зору законодавства типові порушення в трудових відносинах у закладах освіти. Юрисконсульт відповіла на численні питання учасників зібрання , надала юридичні консультації з конкретних ситуацій.

Головний спеціаліст Баламут І.В. надав інформацію з питань охорони праці, планування та ведення цієї роботи в первинці.

Під час проведення дня обкому в Чернігівській РОП головним бухгалтером обласної організації Піскун О.Я. було перевірено фінансово-господарську діяльність, ведення бухгалтерської документації, надано консультативну допомогу.

Заходи пройшли в атмосфері зацікавленості, ефективного та корисного діалогу.

В свою чергу працівники обкому Профспілки виявили питання і проблеми в роботі районних організацій сільської місцевості області з метою їх детального аналізу, подальшого вирішення, висвітлення на засіданнях виборних органів та сайті обласної організації Профспілки.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки