Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Засідання президії обкому Профспілки
  • 25 жовтня 2016

25 жовтня у малій залі Запорізької обласної ради профспілок відбулося розширене засідання президії обласного комітету Профспілки. Окрім членів президії на ньому були присутні голови районних, міських організацій Профспілки, ППО ВНЗ.

Першим розглядалось питання про виконання постанови президії ФПУ від 30.09.2016 р. №П-4-2 “Про виконання вимог профспілок, викладених у постанові Ради ФПУ від 23.06.2016 р. №Р-2-4 “Про позицію і дії ФПУ, її членських організацій на захист прав та інтересів працюючих в умовах шокового підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги” та подальші дії членських організацій Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. В обговоренні інформації голови обласної організації Гринь Н.І. члени президії і запрошені виразили занепокоєння ситуацією, що складається у зв’язку з ростом цін і тарифів. Президія прийняла рішення підтримати пропозицію президії ради ФПУ про проведення Всеукраїнської акції протесту у формі пікетування Верховної Ради України 17 листопада 2016 року та акцію протесту Київської міської організації галузевої Профспілки 1 листопада біля Кабінету Міністрів України і направити для участі в цих заходах свої делегації.

Президією прийнято рішення про скликання 15 грудня IV пленуму комітету обласної організації Профспілки по підведенню підсумків виконання обласної галузевої угоди в 2016 році та укладенні нової Угоди між Департаментом освіти і науки Запорізької ОДА та комітетом Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти та науки України на 2017-2020 роки. З цією метою розглянуто питання про ініціювання переговорів щодо укладання Угоди.

На засіданні президії підведено підсумки V обласного конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію (ППО). Конкурс на кращу ППО проведено за рішенням президії обласного комітету від 16.02.2016 р. (постанова №П-5-6) та Положенням про нього. Заявки та матеріали на нього подали 9 ППО з Гуляйпільського, Мелітопольського, Приморського районів, міст Бердянська, Енергодара, Мелітополя, Вознесенівського, Заводського, Шевченківського районів м. Запоріжжя. За результатами роботи журі переможцями конкурсу визнано:

І місце (виплата – 1000 гривень):
  • ППО ДНЗ №41 м. Мелітополя (голова ППО – Путра О.П.).
ІІ місце (виплата – 800 гривень):
  • ППО ДНЗ №270 Шевченківського району м. Запоріжжя (голова ППО – Коваленко Г.А.);
  • ППО Костянтинівське НВО “Таврія” Мелітопольського району (голова ППО – Фрякіна С.В.).
ІІІ місце (виплата – 600 гривень):
  • ППО ДНЗ №15 м. Енергодара (голова ППО – Богомол Л.С.).

Переможці конкурсу нагороджуються почесними грамотами комітету ЗОО ППОНУ та профспілковими виплатами.

Президія розглянула низку інших важливих питань і прийняла відповідні рішення.

Цього ж дня відбулося навчання голів РО, МО Профспілки, ППО ВНЗ з питання ведення переговорів з соціальними партнерами, що є достатньо актуальним на початку колективно-договірної кампанії. Тренінги та ділові ігри з профспілковими активістами провела Черняєва Марія – аспірант Запорізького національного університету, член ПК ППО ЗНУ, президії обкому Профспілки, учасниця міжнародного українсько-данського проекту ФПУ. Паралельно з цим проведено навчання новообраних голів районних організацій Профспілки з питання організаційної внутріспілкової діяльності. Заходи були змістовно та інформаційно насиченими, цікавими і корисними.

Прес-служба
Обласної організації
Профспілки