Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Від школи – інтернату до національної академії
  • 7 жовтня 2016

4 жовтня у концертному залі ім. М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулася урочиста подія - святкування 55 річниці від дня заснування закладу, нині Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії.

До участі у святкуванні знаменної події було запрошено чимало почесних гостей, у тому числі вчені Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Національної академії педагогічних наук України, представники обласної та міської влад, галузевої Профспілки.

На ювілеї присутні вітали керівництво обласної влади: голову Запорізької обласної ради Самардака Григорія Вікторовича, заступника голови Запорізької ОДА Гугніна Едуарда Анатолійовича, директора Департаменту освіти і науки Озерову Тетяну Ярославівну, а також начальників департаментів та управлінь Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької обласної ради.

В урочистому святкуванні ювілею взяли участь вчені Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, а також Національної академії педагогічних наук України, директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки України, доктор педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти – Шевцов Андрій Гаррійович, друзі й наставники у розбудові вищого освітньо-реабілітаційного закладу: Небесник Іван Іванович, кандидат педагогічних наук, професор, член Національної спілки художників України, ректор Закарпатської академії мистецтв.

У святі також брали участь: начальник управління соціальної сфери комбінату «Запоріжсталь» Пшеничний. Олександр Миколайович, Молодиченко Валентин Вікторович, доктор філософських наук, професор, ректор Мелітопольського педагогічного університету ім. Богдана Хмельницького, заступник міського голови Пустоваров Анатолій Іванович, депутати Запорізької обласної ради, Запорізької міської ради, меценати і спонсори нашого закладу, ветерани педагогічної праці, працівники академії, батьки, студенти і вихованці закладу.

Багато почесних гостей, які не байдужі до проблем дітей та молоді з особливими потребами і завжди допомагали нам у розбудові закладу нового типу в системі освіти України.

Зі словами привітання виступив директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки України – Шевцов Андрій Гаррійович. Він прочитав привітання ректору Нечипоренко В.В. та колективу закладу, що надійшло від Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Зі словами вітання виступила голова Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Гринь Надія Іванівна та голова районної організації Профспілки Шиманиця Тетяна Олександрівна, які висловили щиру подяку за активність і взаємопорозуміння у профспілковій роботі.

За активну громадську позицію, участь у профспілковому житті закладу та з нагоди 55-річчя заснування Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії Н.І. Гринь нагородила грамотами та преміями комітету Запорізької обласної організації Профспілки Левчук Ніну Олександрівну – старшого вихователя; Мельник Галину Павлівну – гардеробника; Пазюк Наталію Миколаївну – вчителя української мови і літератури.

Зі щирими словами подяки за високу оцінку праці колективу звернулась до присутніх ректор академії Нечипоренко Валентина Василівна, яка з гордістю виголосила, що академія є дійсно флагманом інклюзивної освіти, проте не заради нагород, а заради здоров’я дітей, нового покоління, яке повинне стати елітою України. Історію Хортицької національної академії творить її професійний науково-педагогічний колектив своєю наполегливою, відданою працею. Медалі, ордени, почесні грамоти, дипломи, отримані ректором і колективом академії, є шанобливою відзнакою їхньої повсякденної, копіткої праці. Тож нехай вони стануть для них вітрилами у далеку творчу мандрівку до нових висот і звершень.

Фінал свята надовго запам’ятається всім присутнім завдяки душевній атмосфері, котру створили зведений хор академії, дитячий колектив театру «Інклюзив», почесні гості і друзі нового закладу в Запорізькому регіоні – Комунального вищого навчального закладу “Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія”.

Прес-центр
ПК ППО