Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Стипендіальне забезпечення студентів: розвиток питання
Стипендіальне забезпечення студентів: розвиток питання
  • 5 жовтня 2016

Попереджувальні дії ФПУ, галузевих профспілок, студентських профспілкових організацій сприяли тому, що Міністерство фінансів України призупинило ескалацію питання про відміну академічних стипендій. Цьому сприяла відкрито негативна реакція всього суспільства на намагання тотального звуження соціального захисту студентської молоді.

З метою відстоювання конституційних прав молоді, яка навчається у ВНЗ та ПТНЗ, обласною організацією надіслані протестні листи до міністерства фінансів та міністерства освіти і науки України, ЦК Профспілки, народних депутатів України від Запорізької області, голові комітету ВР України з питань науки і освіти. З цього приводу на нашому сайті розміщено 2 статті від 12 та 16 серпня, документи до них.

Активне, оперативне, своєчасне втручання в цей процес зупинило його тотальний негативний розвиток.

У проекті Державного бюджету України на 2017 рік загальний обсяг коштів на стипендії збільшено.

Але чим ближче підходить час розгляду у Верховній раді питань бюджету 2017 року, це питання постає знову. На цей раз його вже ініціює сам Кабінет Міністрів разом з іншими антисоціальними пропозиціями.

Обласний комітет надіслав листи з цього приводу до Кабінету Міністрів, голові профільного комітету ВР України, народним депутатам. З метою вираження громадської думки з цих питань закликаємо профспілкові комітети, студентську громадськість ВНЗ зайняти активну позицію, направити протестні листи до Кабінету Міністрів Верховної ради, народних депутатів.

Прес – служба
обласної організації
Профспілки