Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
XXVI турзліт освіти Куйбишевського району
  • 29 вересня 2016

Поблизу Більманської дамби команди шкіл Куйбишевського району облаштували туристичне містечко та змагалися на складних маршрутах і в конкурсах, вдосконалювали своє туристичне мистецтво. Це був двадцять шостий турзліт освітян району.

За традицією відкриття турзльоту проходить урочисто. Команді переможниці минулорічних змагань надають право підняти Прапори України та організації Профспілки освітян, яка й організовує вже вкотре такий цікавий і один із найулюбленіших вчителями заходів. Учасників вітали голова районної організації Профспілки працівників освіти З.Ф. Антонова, начальник відділу освіти виконавчого комітету Комиш – Зорянської селищної ради С.М. Кобець, начальник відділу освіти виконавчого комітету Смирновської сільської ради І. Сингур, гості та меценати змагань, депутат районної ради Ю.В. Савчук, начальник районних електромереж В.О. Зайковський.

На змагання прибули вісім команд із загальноосвітніх закладів І-ІІІ ступенів. Одні мірялися своєю туристично-спортивною технікою, інші, як говорять, вчилися долати нелегкі етапи. В перший день на туристів чекала дистанція «Смуга перешкод». Учасники в’язали ноші, переправлялися через річку на навісній переправі, рухалися по жердинах та купинах, переправлялися по вірьовці з перилами через річку, та по колоді, долали траверс схилу, транспортували потерпілого та ін. Все це необхідно було зробити і максимально швидко і технічно правильно. На кожному етапі за діями туристів спостерігали судді, які фіксували порушення.

Конкурсна програма для вчителів – туристів теж не менш складна та цікава. Учасники демонстрували правильність в’язання туристичних вузлів, на швидкість складали рюкзак, розпалювали вогнище та кип’ятили воду, а також представляли свій туристичний побут та творчість в конкурсі «Пісня для душі».

Заключним етапом змагань була дистанція «Спортивне орієнтування». Це свого роду естафета на заданому маршруті.

В результаті змагань переможцями стала команда Олексіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Друге місце посіли туристи Куйбишевської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів «Інтелект», третє – Комиш-Зорянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. четверте загальнокомандне місце – у команди з Мар’янівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, п’яте – Куйбишевської ЗОШ І-ІІІ ступенів, шосте – Білоцерківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, сьоме – Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Команда Благовіщенської ЗОШ І-ІІІ ступенів брала участь лише в конкурсній програмі та посіла треті місця у змаганнях з пакування рюкзака та кип’ятіння води.

На закритті турзльоту учасників урочисто вітали. Вони отримали грамоти та подарунки. Головний суддя змагань А.Л. Котенко вручив Почесні грамоти, перехідні кубки переможцям та призерам змагань. Всі команди отримали грошові премії від районної організації Профспілки працівників освіти відповідно до місць, які посіли. Приз – бінокль – від начальника РЕМу В.О. Зайковського отримали переможці турзльоту – команда Олексіївської школи. Казан для туристів від депутата районної ради Ю.В. Савчука за перемогу в конкурсній програмі вручили Куйбишевській ЗОШ «Інтелект». Від голови Смирновської територіальної громади О.Я. Романюка приз – газовий пальник отримав кухар команди Олексіївської школи.

Голова
Куйбишевської
РО Профспілки
З.Ф.Антонова